Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Πρωτιά Βρυζίδου στην Εορδαία
None

Πρωτιά Βρυζίδου στην Εορδαία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της Κυριακής θα κριθεί ο δήμαρχος του Καλλικρατικού δήμου Εορδαίας, παρά το σαφές προβάδισμα που έδωσαν οι εκλογείς στο συνδυασμό της Παρασκευής Βρυζίδου, ανακηρύσσοντας πρώτο το συνδυασμό της με διαφορά 8,81 μονάδων από το συνδυασμό του Λάζαρου Λωτίδη, με τον οποίο θα αναμετρηθεί την Κυριακή στο δεύτερο γύρο των εκλογών, καθώς ο συνδυασμός του νυν δημάρχου Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη κατατάχθηκε στην τρίτη θέση με μια διαφορά 5,48 μονάδων από το συνδυασμό του Λ. Λωτίδη.
Συγκεκριμένα, στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων (104 από 104) ψήφισαν 30.827 από 43.165 εγγεγραμμένους και βρέθηκαν 29.100 έγκυρα ψηφοδέλτια (1.234 άκυρα και 493 λευκά, ποσοστό 5,60%), ενώ η αποχή ανήλθε στο 28,58%.
Ο συνδυασμός «Δημιουργική Ενότητα» της Π. Βρυζίδου που κατέβηκε ως ανεξάρτητος στις εκλογές έλαβε 11.330 ψήφους και ποσοστό 38.93%.
Δεύτερος αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Για την Εορδαία» του Λ. Λωτίδη που έλαβε 8.662 ψήφους και ποσοστό 29,77%.
Ο συνδυασμός του Γ. Τσιούμαρη «Εορδαία Τσιούμαρης» που υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία κατατάχθηκε στην τρίτη θέση, καθώς έλαβε 7.068 ψήφους και ποσοστό 24,29% και τέταρτος ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφια δήμαρχο την Βασιλική Στεργίου, που στηρίχθηκε από το ΚΚΕ, έλαβε 2.040 ψήφους και ποσοστό 7,01%.
Την ικανοποίησή της για την ανάδειξη του συνδυασμού της στην πρώτη θέση εξέφρασε η Π. Βρυζίδου, διότι όπως είπε, «οι αγώνες, οι προσπάθειες έφεραν ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Πέρα από την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι πολίτες στην οργάνωσή μας, στα άξια στελέχη και στην προσπάθεια που έχει γίνει για το μέλλον της Εορδαίας, κυρίαρχα το μήνυμα της ενότητας ήταν αυτό που συγκίνησε τους πολίτες». Έστειλε μάλιστα νέο ενωτικό μήνυμα λέγοντας: «Σήμερα ως πρώτος συνδυασμός στη διαδικασία της πρώτης εκλογικής διαδικασίας, στέλνουμε το μήνυμα της μεγαλύτερης ενότητας, διότι ευελπιστούμε και θέλουμε να είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή, η ισχυρή δημοτική αρχή η οποία θα ενώσει όλες τις ικανές και άξιες δυνάμεις για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το μέλλον, τις εξελίξεις, να βοηθήσουμε τον τόπο μας για μια Εορδαία όπως την οραματιζόμαστε όλοι οι πολίτες». Διότι, όπως επισήμανε, «εκείνο που χρειάζεται ο τόπος μας πέρα από την οργάνωση, τα άξια στελέχη και τη δουλειά είναι και η συνεργασία και η ενότητα όλων των πολιτών. Έτσι βλέπουμε το σύνολο των πολιτών σαν συνεργάτες, γιατί μόνο όταν ενωθούν οι δυνάμεις της περιοχής μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα. Καλή συνεργασία με τους πολίτες και ένωση δυνάμεων και στελεχών».
Για «Ένα πρώτο και μεγάλο βήμα προς την ενότητα των δυνάμεων που ζητούν ο νέος δήμος Εορδαίας να βγει στο προσκήνιο και να αποκτήσει νέα ταυτότητα και δυναμική», κάνει λόγο στη δήλωσή του ο Λάζαρος Λωτίδης, τονίζοντας ότι οι πολίτες της Εορδαίας έδωσαν στο συνδυασμό του «ένα σημαντικό ποσοστό και τη δυνατότητα συμμετοχής στο δεύτερο και καθοριστικό γύρο των εκλογών».
Εκφράζει τις ευχαριστίες του προς «όλους τους πολίτες που μας περιέλαβαν με την αγάπη τους ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν» και «που μας έδωσαν την εμπιστοσύνη τους» και προς όλα τα στελέχη του συνδυασμού του που έδωσαν και κέρδισαν μια σημαντική μάχη κι απηύθυνε το παρακάτω κάλεσμα στους πολίτες: «Εμείς, έχοντας διατυπώσει συγκεκριμένη πρόταση για το νέο δήμο, με πλήρες πρόγραμμα που έχει σαφείς στόχους για κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στην Εορδαία, απευθυνόμαστε στους πολίτες, σε όλους τους πολίτες της Εορδαίας και τους καλούμε να κρίνουν και να συγκρίνουν, πρόσωπα, διαδρομές, δυνατότητες και να αποφασίσουν για το αύριο στον Καλλικρατικό δήμο Εορδαίας, όπου τα προβλήματα είναι πολύ περισσότερα και πολυσύνθετα από ό,τι στην προηγούμενη κατάσταση με τους Καποδιστριακούς δήμους».
Σεβασμό στο εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε ο Γρηγόρης Τσιούμαρης απευθυνόμενος αργά το βράδυ της Κυριακής στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος στο εκλογικό του κέντρο, τονίζοντας: «Σέβομαι και θα τιμήσω απόλυτα το εκλογικό αποτέλεσμα» και «θα συνεχίσουμε από τη θέση μας να αγωνιζόμαστε για το καλό του τόπου». Υπεραμύνθηκε το έργο που επιτέλεσε την τελευταία 8ετία στο δήμο Πτολεμαΐδας και ευχαρίστησε τον κόσμο που πίστεψε στο συνδυασμό του και τους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού του, λέγοντας ότι νοιώθει υπερήφανος για την αξιοπρέπεια που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια του εκλογικού αγώνα.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team