Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων

Προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

ισότητα

Επιμορφωτικό σεμινάριο θα υλοποιηθεί με στόχο την επιμόρφωση εργαζόμενων γυναικών στα ζητήματα του συνδικαλισμού και της ισότητας των φύλων, υπό το πρίσμα της παρούσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.

Στόχος των ενεργειών του σεμιναρίου αποτελεί η ενίσχυση της δικτύωσης, η προώθηση της αυτενέργειας και της συλλογικής δράσης, η ενίσχυση της διαπραγματευτικής και διεκδικητικής ικανότητας των γυναικών συνδικαλιστριών και η ενεργοποίησή τους ώστε να ανιχνεύουν και να αξιοποιούν πηγές γνώσης πάνω σε θέματα που τους ενδιαφέρουν (εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικής δικτύωσης, προφορικής ιστορίας) με δημιουργικό τρόπο.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Από την προσωπική εμπειρία στη συλλογική δράση: Κοινωνική Δικτύωση με την οπτική του φύλου» διάρκειας 15 ωρών και εκπαιδεύτρια την κα Κωνσταντίνα Κράνου, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, θα πραγματοποιηθεί :

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 (ώρα προσέλευσης 16:30) και Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 (ώρα προσέλευσης 9:30)στην Αίθουσα συνεδριάσεων Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης, Νικ. Πλοκοπίτη 4, στην Κοζάνη και απευθύνεται σε γυναίκες εργαζόμενες.

Ο κοινωνικά προκαθορισμένος ρόλος της γυναίκας επηρεάζει, πέρα από την προσωπική της ζωή, και την πορεία της στον εργασιακό χώρο με διάφορους τρόπους, δημιουργώντας εμπόδια  στην όποια επιθυμία και προσπάθειά της για επαγγελματική ανέλιξη. Ως αποτέλεσμα, η γυναίκα καταλήγει να υπο-αντιπροσωπεύεται στα ανώτερα ιεραρχικά επίπεδα, ακόμα και σε κλάδους όπου υπερτερεί αριθμητικά, όπως ισχύει στον κλάδο της εκπαίδευσης.  Τα πολυσύνθετα αίτια που οδηγούν σε αυτήν την κατάσταση αλλά και πως παρουσιάζεται η γυναίκα σήμερα στα ΜΜΕ θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης του συγκεκριμένου σεμιναρίου.

Η εκπαιδευτική μέθοδος του σεμιναρίου βασίζεται σε βιωματικές και συμμετοχικές τεχνικές.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο εκπαιδευτικό σεμινάριο μπορείτε να απευθύνεστε στην κα. Δενδρή Ιωάννα, τηλέφωνο: 24610-49780, e-mail  ekkozisotita@gmail.com. Για το σεμινάριο θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team