Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
None

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σύμβαση πρόσληψης συμβούλου για την υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, υπέγραψε χτες η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΙΑΔΥΜΑ και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Καστοριάς, Νίκος Τοτονίδης, «για την εξεύρεση χρηματοδότησης της κατασκευής και λειτουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, προκηρύξαμε διαγωνισμό για την εκπόνηση μελέτης και για την πρόσληψη εξειδικευμένου συμβούλου, ο οποίος θα υποστηρίξει τη ΔΙΑΔΥΜΑ σε θέματα ΣΔΙΤ και στην πορεία προετοιμασίας υποβολής φακέλου».
Στη θέση του συμβούλου προσλήφτηκε η εταιρία ΕΠΕΜ. Ο Ν. Τοτονίδης τόνισε ακόμη ότι μετά από ομόφωνη απόφαση του δ.σ. της ΔΙΑΔΥΜΑ, υποβάλλεται πλήρης φάκελος στην ΕΓΣΔΙΤ για την ένταξη του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων, στις διατάξεις του νόμου 3389/05 περί Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Η διυπουργική επιτροπή ενέταξε το εν λόγω έργο τον Αύγουστο του 2007 στον κατάλογο ΣΔΙΤ και στη συνέχεια η Ειδική Γραμματεία προκήρυξε διαγωνισμό για την πρόσληψη του συμβούλου. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της εταιρίας αναφέρθηκε στον διττό ρόλο της ΔΙΑΔΥΜΑ:
Από τη μία πρέπει να εγγυάται την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με τις ελάχιστες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις και το μέγιστο επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, από την άλλη πρέπει να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος διαχείρισης και την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών που παρέχει. Απευθυνόμενος στον νέο σύμβουλο που θα υποστηρίξει τη ΔΙΑΔΥΜΑ στο έργο του ΣΔΙΤ, ο Ν. Τοτονίδης, είπε ότι «περιμένουμε το συντομότερο δυνατό, το πολύ σε ένα – δύο μήνες από σήμερα, να οριστικοποιήσουμε σαν εταιρία και σαν Τ.Α. τη μορφή της σύμπραξης που επιθυμούμε να έχουμε με τον ιδιώτη».
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΙΑΔΥΜΑ, Δημοσθένης Μαυρίδης, αναφερόμενος στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων της Δυτικής Μακεδονίας, υπογράμμισε ότι «αποσκοπεί στη βιώσιμη εφαρμογή μεθόδων Μηχανικής Επεξεργασίας και Αξιοποίησης Αστικών Απορριμμάτων και στη μεγιστοποίηση της Ανάκτησης των Ανακυκλώσιμων Υλικών». Πρόσθεσε ότι «στην κατεύθυνση αυτή η ΔΙΑΔΥΜΑ έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα το σύνολο των δέκα περιφερειακών τοπικών μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά και των κεντρικών εγκαταστάσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης, ενώ εδώ και τρεισήμισι χρόνια εκτελεί εργασίες μεταφόρτωσης και υγειονομικής ταφής 120.000 τόνων απορριμμάτων ανά έτος».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team