Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Πρεμιέρα απόψε με την «Τζιτζιμιτζιχοντζιριά» της Στέλλας Μιχαηλίδου
None

Πρεμιέρα απόψε με την «Τζιτζιμιτζιχοντζιριά» της Στέλλας Μιχαηλίδου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το έργο «Τζιτζιμιτζιχοντζιριά» της Στέλλας Μιχαηλίδου, σε σκηνοθεσία Κικής Στούμπου Πλεξίδα και μουσική Κ. Βόμβολου και Μ. Σιγανίδη, παρουσιάζει η Θεατρική Αναζήτηση Πτολεμαΐδας από απόψε έως και την Κυριακή 3 Απρίλη, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.
Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει απόψε στις 9μ.μ.. Την ίδια ώρα θα δοθεί και η παράσταση του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή θα δοθούν δύο παραστάσεις: η πρώτη στις 6μ.μ. και η δεύτερη στις 9μ.μ..
Το έργο απευθύνεται σε μικρά αλλά και “μεγάλα” παιδιά που αγαπούν το θέατρο και είναι πλημμυρισμένο από μουσική, τραγούδι και χορό, όπως σημείωσαν οι συντελεστές της παράστασης στην τελευταία πρόβα του έργου και απηύθυναν πρόσκληση σε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν την παράσταση που ετοίμασαν με μεράκι για άλλη μια φορά. Σύμφωνα μάλιστα με την κ. Στούμπου – Πλεξίδα, το έργο αναδεικνύει ένα επίκαιρο θέμα: το κατά πόσο οι σημερινοί άνθρωποι απολαμβάνουν όσα υπάρχουν γύρω τους ή όντας προσκολλημένοι στην έγνοια για την απόκτηση ολοένα και περισσότερων υλικών αγαθών δεν προλαβαίνουν να εκτιμήσουν και να νοιώσουν την πληρότητα που προσφέρουν στιγμές η εικόνες της καθημερινότητας.
Τα μυρμήγκια του σχολείου της Μυρμηγκούπολης παρακαλούν τον σοφό  δάσκαλό τους  τον Τζίτζικα(;), να τους αφηγηθεί την ιστορία ενός διαφορετικού μέρμηγκα, του Σταύρου. Ο έφηβος Σταύρος, αν και προσπαθεί να μαζεύει τα απαραίτητα για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα, δεν μοιάζει καθόλου με τα σοβαρά μυρμήγκια, που μαζεύουν μόνο σπόρους. Κάθε τόσο του αποσπά την προσοχή κάποιο χρωματιστό γυαλί, κάποιο κοχύλι…. τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Η διαφορετικότητα του Σταύρου, αναστατώνει την Μυρμηγκοκοινωνία. Μόνο ο μικρός του φίλος ο Ραμ Πιμ τον καταλαβαίνει. Όλοι οι μεγάλοι σε ηλικία μέρμηγκες, τον κρίνουν αυστηρά και απαιτούν να αλλάξει την συμπεριφορά του…Θα γίνει ο Σταύρος τελικά… ένα “κανονικό” μυρμήγκι;

Ρ.Β.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team