Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Πολλά είναι τα ερωτηματικά για το νεκρό μετανάστη στο Α.Τ. Σερβίων Κοζάνης

Πολλά είναι τα ερωτηματικά για το νεκρό μετανάστη στο Α.Τ. Σερβίων Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


kke

Απάντηση στα ερωτηματικά αναφορικά για το περιστατικό αυτοκτονίας κρατούμενου 26χρονου Πακιστανού μετανάστη στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων στις 12 Ιουλίου αλλά και ενός 20χρονου από την Ακτή Ελαφοντοστού στο Α.Τ. Γρεβενών ζητά η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Κοζάνης του ΚΚΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα κάτωθι:

«Άλλος ένας νεκρός μετανάστης προστίθεται στην μακριά λίστα  θυμάτων που πασχίζουν να εισέλθουν στην ΕΕ μέσω της Ελλάδας για ένα καλύτερο αύριο. Άλλοι θαλασσοπνίγονται, άλλοι πεθαίνουν από το κρύο και τις κακουχίες, άλλοι συλλαμβάνονται από τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να απελαθούν.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής 12 Ιούλη, βρέθηκε 26χρονος Πακιστανός κρεμασμένος μέσα στην τουαλέτα του Α.Τ.  Σερβίων όπου κρατούταν. Είχε συλληφθεί λίγες μέρες πριν, χωρίς να έχει τα απαραίτητα χαρτιά για την διαμονή του στη χώρα μας.

Είναι το δεύτερο περιστατικό αυτοκτονίας μετανάστη στη Δυτική Μακεδονία, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πριν από ένα περίπου μήνα είχε αυτοκτονήσει 20χρονος μετανάστης από την Ακτή Ελεφαντοστού στις τουαλέτες του Α.Τ. Γρεβενών, που επρόκειτο να επαναπροωθηθεί στην πατρίδα του.

Τα ερωτηματικά για τα δυο αυτά περιστατικά, πρέπει να απαντηθούν και μάλιστα σύντομα, τόσο από την Ελληνική Αστυνομία, όσο και από την Ελληνική κυβέρνηση.

Με αφορμή την αυτοκτονία του 26χρονου Πακιστανού μετανάστη, η ΤΕ Υπαίθρου Κοζάνης του ΚΚΕ, θέτει για άλλη μια φορά το πλαίσιο αιτημάτων που έχει επεξεργαστεί το κόμμα, για την άμεση ανακούφιση του προβλήματος, τόσο για τους παλιούς, όσο και τους νέους μετανάστες που μπαίνουν στην χώρα μας.

– Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σε αυτά, να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρχει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.

– Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων.

– Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος – μέλος της ΕΕ, με ανυπακοή στη Σένγκεν και τον Κανονισμό «Δουβλίνο 2».

– Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, να έχουν πλήρη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

– Να σταματήσουν τα νέα μέτρα καταστολής μεταναστών στα σύνορα και η ανάθεση μέρους της φρούρησης των συνόρων στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX, Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης των Συνόρων).

– Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες.»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Το «παρών» της Θρακικής Εστίας Εορδαίας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. (Της Κούλας Πουλασιχίδου)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Με χρήσιμες συμβουλές προς τους ποδηλάτες , η Θρακική Εστία Εορδαίας συμμετέχει με ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΊΑ, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ...