Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Πιστοποίηση καλλιέργειας σιτηρών και αιγοπρόβειου κρέατος
None

Πιστοποίηση καλλιέργειας σιτηρών και αιγοπρόβειου κρέατος

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με θέρμη υποδέχθηκαν οι εκπρόσωποι γεωργών και κτηνοτρόφων της Δυτικής Μακεδονίας τις προτάσεις που κατέθεσε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, σε συναντήσεις που είχε μαζί τους κατά την περιοδεία του στο νομό Γρεβενών.
Μετά το πέρας της περιοδείας του ο κ. Κασαπίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την πιστοποίηση της καλλιέργειας των σιτηρών, αλλά και του αιγοπρόβειου κρέατος ως προϊόντων, τουλάχιστον, γεωγραφικής ένδειξης, προτείναμε ως Ν.Δ. σε δύο διαδοχικές συγκεντρώσεις με γεωργούς και κτηνοτρόφους απ’ όλη τη Δυτική Μακεδονία.
Η πιστοποίηση του μαλακού και σκληρού σίτου ελληνικής προέλευσης μπορεί να οδηγήσει σε άλευρα, ψωμί και ζυμαρικά από ελληνικά σιτάρια.
Η πιστοποίηση του ελληνικού αιγοπρόβειου κρέατος πρέπει να βασίζεται στην εκτροφή αυτοχθόνων φυλών ζώων, καθώς έτσι μόνον μπορούν ν’ αναπτυχθούν ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Τέτοιου είδους πιστοποιήσεις, κάτω από το σωστό έλεγχο του κράτους και των οργανώσεων των παραγωγών, εξασφαλίζουν το “δέσιμο” των ελληνικών προϊόντων με την ισχυρή επιθυμία των Ελλήνων για εγχώρια προϊόντα.
Επίσης, επιτυγχάνεται σαφής διαχωρισμός αγροτικών προϊόντων ελληνικής προέλευσης από τα εισαγόμενα, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις “πρωταγωνιστούν” σε διατροφικά σκάνδαλα (διοξίνες σε ζωοτροφές, μελαμίνη σε γάλατα κ.λ.π.).
Οι προτάσεις αυτές έτυχαν θερμής υποστήριξης, τόσο από απλούς αγρότες και πρόεδρους συλλόγων, ενώσεων και συνεταιρισμών, όσο και από τους εκπροσώπους των αλευροβιομηχάνων και των αρτοποιών, που παρευρίσκονταν.
Οι προτάσεις αυτές θα προταθούν με τη μορφή ερωτημάτων προς τον αρμόδιο υπουργό».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team