Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΣΠΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ «ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ – ΥΛΑΖ΄ΝΕ ΤΟΝ ΦΕΓΓΟΝ»
None

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΣΠΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ «ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ – ΥΛΑΖ΄ΝΕ ΤΟΝ ΦΕΓΓΟΝ»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Είναι ο τίτλος του βιβλίου με διηγήματα του Αλέκου Σπανίδη.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Απριλίου 2009 η παρουσίαση του βιβλίου συλλογής διηγημάτων του Αλέκου Σπανίδη, που διοργάνωσαν από κοινού ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροδενδρίου, οι Σύλλογοι Μαυροδενδριτών Αθήνας & Θες/νίκης και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Κοζάνης, με συνδιοργανωτές την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης τον Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη και το παράρτημα της Μαθηματικής Εταιρίας Ν. Κοζάνης.
Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν η ηθοποιός Άννα Βαγενά, ο δάσκαλος Κώστας Ζουρουφίδης και ο λογοτέχνης και δημοσιογράφος Μιχάλης Πιτένης. Οι μαθητές Βαγγέλης Αθανασιάδης και Βαρβάρα Σπανίδου διάβασαν αποσπάσματα από τα διηγήματα της συλλογής.
Ο συγγραφέας του βιβλίου Αλέκος Σπανίδης είναι φιλόλογος Καθηγητής και κατάγεται από το Μαυροδένδρι Κοζάνης.
Τα διηγήματα της συλλογής είναι γραμμένα στην νεοελληνική γλώσσα με πολλές φράσεις και λέξεις στην ποντιακή διάλεκτο με την μετάφραση τους. Έτσι το βιβλίο μπορεί να διαβαστεί από τον καθένα και ταυτόχρονα ο αναγνώστης να έρθει σε επαφή με την ποντιακή διάλεκτο και τον Πόντο.
Όπως επισήμαναν οι ομιλητές προβάλλονται πρόσωπα και πράγματα της Ποντιακής κοινωνίας και μαζί μ΄ αυτά ιδέες, αξίες και αντιλήψεις που εκλείπουν στην εποχή μας αλλά και που ταυτόχρονα είναι τόσο απαραίτητα για το σήμερα.
Επίσης ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροδενδρίου ο οποίος φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια δυναμικής παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού και όχι μόνο, καθώς και οι Σύλλογοι Μαυροδενδριτών Αθήνας & Θες/νίκης τίμησαν τον Αλέκο Σπανίδη για την προσφορά του στον Πολιτισμό και τα Γράμματα, προσφορά που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Μαυροδένδρι αλλά και ευρύτερα για τον Ελληνισμό του Πόντου για τη διάσωση και διατήρηση της ποντιακής διαλέκτου, διαλέκτου που χρέος όλων αυτών που ασχολούνται με την ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου είναι να παραδώσουν στις γενιές που έρχονται.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team