Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
None

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την Παρασκευή 13 Μαρτίου το βράδυ στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Βελβεντού έγινε η παρουσίαση και η βράβευση των εργασιών των σχολείων που μετείχαν στον πρότυπο μαθητικό διαγωνισμό εργασιών – προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που οργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού με την ευγενική χρηματική χορηγία του Συλλόγου Βελβεντινών Φιλαδέλφειας και Γουάιλντγουντ «Φιλοπατρία», με θέμα:
«Περιβαλλοντικές και κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις (ενέργεια, ρύπανση, απασχόληση, υγεία) από τη λειτουργία των θερμοηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ενέργειας στο νομό Κοζάνης», για μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου.
Ο διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα των Δήμων Βελβεντού και Πτολεμαΐδας, του βουλευτή, π. υπουργού και επίτιμου μέλους του συλλόγου «Φιλοπατρία» κ. Νικ. Τσιαρτσιώνη και του π. βουλευτή κ. Ιωάννη Βλατή . Για το σκοπό αυτό ο ευπατρίδης ομογενής κ. Αντωνιάδης Κων/νος δια του συλλόγου «Φιλοπατρία» διέθεσε το ποσό των 20.000 δολαρίων ΗΠΑ.
Η συμμετοχή των σχολείων στο διαγωνισμό δεν ήταν η αναμενόμενη. Όσες μαθητικές ομάδες όμως συμμετείχαν έκαναν πραγματικά υποδειγματικές εργασίες. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού, το Γυμνάσιο Βελβεντού και το 5ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας. Όλα τα σχολεία στη βραδιά της εκδήλωσης παρουσίασαν τις εργασίες τους και ενθουσίασαν τους παρευρισκομένους.
Οι μαθητές με τις εργασίες τους απέδειξαν πως και προβληματισμένοι μικροί πολίτες είναι και προτάσεις είναι ικανοί να διαμορφώσουν και να προτείνουν. Και το κοινό ως δέκτες συμπερασμάτων από τις εργασίες των μαθητών διαπίστωσαν πως αφενός από τις δραστηριότητες των θερμοηλεκτρικών μονάδων επωφελούνται χιλιάδες εργαζόμενοι αφετέρου όμως πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό των ρυπάνσεων που προκαλείται από τη λειτουργία τους.
Στην εκδήλωση της παρουσίασης και της βράβευσης των μαθητικών εργασιών παρευρέθηκαν ο βουλευτής κ. Νικ. Τσιαρτσιώνης, ο π. βουλευτής κ. Ιωάννης Βλατής, ο Δήμαρχος Βελβεντού κ. Μαν. Στεργίου, ο Αντιδήμαρχος Πτολεμαΐδας κ. Αναστ. Καίδης , ο Αντινομάρχης κ. Γιάννης Σόκουτης, ο Δ/ντής Β΄θμιας Εκπ/σης Ν. Κοζάνης κ. Κοσμάς Σαββιλωτίδης, οι υπεύθυνοι Π.Ε του νομού κ. Γιώργος Κόκοτας και Ζωή Μήλιου, ο σύμβουλος Εκπαίδευσης κ. Σούλιος Ιωάννης, διευθυντές των σχολείων, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team