Αρχική > Uncategorized > Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πολεοδομία Κοζάνης
None

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πολεοδομία Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΠαράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Κοζάνης πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου οι διπλωματούχοι μηχανικοί – μέλη του Τ.Ε.Ε./Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σύλλογοι μηχανικών της περιοχής, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για συμβολικές καταλήψεις Πολεοδομικών Γραφείων της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την απαξίωση του επαγγέλματος του μηχανικού και την η κατάργηση των κατώτατων αμοιβών.
Σε συνέχεια μάλιστα της κινητοποίησης στην Πολεοδομία, έχει αποφασιστεί απ’ τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΔΜ συμβολική κατάληψη των τοπικών γραφείων ΤΣΜΕΔΕ την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου.
Στην ωριαία συμβολική κατάληψη (11.00-12.00) της Πολεοδομίας συμμετείχαν και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής τα οποία και συνομίλησαν για τα τρέχοντα προβλήματα που αφορούν τον κλάδο, με τους υπαλλήλους της Πολεοδομίας και την αρμόδια Αντιδήμαρχο.
Σύσσωμη η διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΔΜ επεσήμανε ότι δεν μπορούμε πλέον να μένουμε απαθείς στην απαξίωση του επαγγέλματος του μηχανικού, υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι η κατάργηση των κατώτατων αμοιβών θα πλήξει κυρίως τους νέους μηχανικούς και την ποιότητα των μελετών των δημοσίων έργων.

Το ΤΕΕ/ΤΔΜ στη συζήτηση που ακολούθησε διατύπωσε την πάγια θέση του για την αναγκαιότητα ύπαρξης του Κώδικα Ελάχιστων Αμοιβών, ως το μόνο σήμερα μέσο διασφάλισης του πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος. Τονίστηκαν επίσης οι ανησυχητικές καταστάσεις της ανυπαρξίας μηχανισμών ελέγχου, των ξεπερασμένων προδιαγραφών, της έλλειψης διαβάθμισης και πιστοποίησης των τεχνικών επαγγελμάτων, της ανυπαρξίας μητρώων και των στρεβλώσεων στον χώρο όλων των συντελεστών παραγωγής έργων. Διατυπώθηκαν επίσης οι τέσσερις βασικές προτάσεις οι οποίες, αν υλοποιηθούν, είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την κατάργηση του Κώδικα Αμοιβών, στην κατεύθυνση της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος. Αυτές είναι:
• Η ύπαρξη μηχανισμού ελέγχου και αποτροπής του αθέμιτου ανταγωνισμού.
• Η θεσμοθέτηση Φορέα Μητρώων, Διαβάθμισης και Πιστοποίησης τεχνικών επαγγελμάτων με τη συμμετοχή της ΓΕΣΕΒΕ, της ΓΕΣΕΕ και των αρμόδιων Υπουργείων ΥΠΟΜΕΔΙ, ΥΠΕΚΑ και ΥΠΑΝΑ.
• Η Θεσμοθέτηση του Μητρώου Συντελεστών Ιδιωτικών Έργων και λειτουργία του από το ΤΕΕ.
• Η διατήρηση του συστήματος ελέγχων της ποιότητας των ιδιωτικών έργων και των προϋπολογισμών τους, καθώς και του συστήματος πληρωμών.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Οι καβαλάρηδες της Βλάστης για τον Εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονος -VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Οι καβαλάρηδες της Βλάστης τήρησαν και εφέτος την παράδοση και εμφανίστηκαν με τα άλογά τους στο κέντρο του ...