Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Ο ΚΟΜΒΟΣ «ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ» ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΜΒΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
None

Ο ΚΟΜΒΟΣ «ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ» ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΜΒΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Επιτέλους, με καθυστέρηση περίπου μιας δεκαετίας, διευθετείται ο κόμβος των Κοίλων, στη συμβολή του οδικού άξονα Κοζάνης – Πτολεμαΐδας με την Εγνατία οδό. Ένα σημείο «καρμανιόλα», με πολλά τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων αρκετά θανατηφόρα, αλλάζει όψη, καθώς χτες υπογράφτηκε η σύμβαση διαμόρφωσης του κόμβου, με στόχο την ασφαλή διέλευση των διερχομένων.
Το έργο «διαρυθμίσεις – βελτίωση υφιστάμενης κατάστασης κόμβων περιοχής Κοίλων – βελτίωση κάτω διαβάσεων Μαυροδενδρίου και Ποντοκώμης, προϋπολογισμού 1.560.000 ευρώ υπογράφτηκε χτες από τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Ανδρέα Λεούδη και τον ανάδοχο, με τη συμβατική υποχρέωση του τελευταίου να παραδώσει το έργο σε εννιά μήνες, δηλαδή στις 29 Ιουνίου 2009. «Στόχος είναι η εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας στο τμήμα Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, από τον κόμβο των Κοίλων μέχρι τη ΒΙΠΕ Κοζάνης, καθώς και σε τμήμα της οδού Κοίλων – Δρεπάνου, αλλά και σε όσους κινούνται προς τον επαρχιακό δρόμο Μαυροδενδρίου – Ποντοκώμης», υπογράμμισε ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Νίκος Γκάσης. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί «στις μεγάλες δυσκολίες της μελέτης», καθώς το συγκεκριμένο έργο θα εξυπηρετεί δύο παράδρομους με πολλές επιχειρήσεις». Αντικείμενο της εργολαβίας αποτελεί η διαμόρφωση τεσσάρων ισόπεδων κυκλικών κόμβων, καθώς και όλες οι απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλή εξυπηρέτηση όλων των κινήσεων της κύριας αρτηρίας, των οδών εξυπηρέτησης και των λοιπών οδών της περιοχής.
Η συγκεκριμένη εργολαβία περιλαμβάνει επίσης και την αλλαγή της χάραξης της οδού στις περιοχές των κάτω διαβάσεων Ποντοκώμης και Μαυροδενδρίου, με στόχο τη βελτίωση της, καθώς η υφιστάμενη χάραξη έχει δημιουργήσει ιδιαιτέρως επισφαλείς συνθήκες πρόσβασης.
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι με την ολοκλήρωση του κόμβου θα λυθεί και το πρόβλημα των λιμνάζοντων νερών που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία, ενώ συχνά δημιουργούσαν πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή. Για το λόγο αυτό, προβλέφτηκε η κατασκευή όλων των απαιτούμενων υδραυλικών έργων, με στόχο την αποστράγγιση των ομβρίων υδάτων.
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Α. Λεούδης, υπογράμμισε τη «σημαντικότητα του έργου», καθώς ο κόμβος των Κοίλων «ταλάνισε επί πολλά χρόνια τους οδηγούς». Διερμηνεύοντας τα αισθήματα του συνόλου της κοινωνίας, ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής, εξέφρασε την ικανοποίησή του. Σημείωσε ότι «είναι ένα κομβικό έργο για τη Δυτική Μακεδονία, ένα έργο καθοριστικής σημασίας για το νομό Κοζάνης, το οποίο δίνει επίλυση σε ένα χρόνιο πρόβλημα. Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουμε διαμορφώσει έναν κόμβο ασφάλειας».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team