Αρχική > Uncategorized > ΟΧΙ στο κλείσιμο του γυμνασίου Γαλάτειας – Ολυμπιάδας
None

ΟΧΙ στο κλείσιμο του γυμνασίου Γαλάτειας – Ολυμπιάδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Την κάθετη αντίθεσή της σε ενδεχόμενο κλείσιμο του Γυμνασίου Γαλάτειας- Ολυμπιάδας εξέφρασε η τοπική κοινωνία των οικισμών Γαλάτειας, Ολυμπιάδας και Δροσερού σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό το απόγευμα του Σαββάτου στο κτίριο του γυμνασίου.
Η πρόταση που διαμόρφωσαν και κατέθεσαν προς το δημοτικό συμβούλιο είναι να συνεχίσει τη λειτουργία του το γυμνάσιο, καθώς εκτός από τους μαθητές των τριών προαναφερόμενων οικισμών φιλοξενεί επίσης μαθητές από τους Αναργύρους Φλώρινας, ενώ έγινε αναφορά και στα μικρά λειτουργικά έξοδα που ανέρχονται σε 11.000 ετησίως.
Τόσο ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γαλάτειας Νίκος Φωστηράς όσο και οι πρόεδροι του Δροσερού και της Ολυμπιάδας κ.κ. Γιάννης Παπάζογλου και Φίλιππος Δίγκας, αντίστοιχα, αλλά και γονείς που πήραν το λόγο, επισήμαναν ότι σε περίπτωση που κλείσει το γυμνάσιο και αναγκαστούν τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο στην Πτολεμαΐδα θα φύγουν στη συνέχεια και οι οικογένειές τους από τα χωριά, ενώ αναφέρθηκαν και στα σοβαρά οδικά προβλήματα της οδού που τα συνδέει με την πόλη, λόγω των πολλών και επικίνδυνων στροφών, αφού ο δρόμος πλημμυρίζει συχνά το χειμώνα και χρειάζεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Μάλιστα ο κ. Φωστηράς τόνισε ότι οι 2.500 κάτοικοι των προαναφερόμενων οικισμών αλλά και των Αναργύρων είναι αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις προκειμένου να εμποδίσουν οποιαδήποτε απόπειρα κατάργησης του γυμνασίου.
Ενάντια σε οποιαδήποτε επιχείρηση κλεισίματος του σχολείου τάχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, Σταύρος Φραγκουλίδης, Απόστολος Καΐδης και Βασιλική Στεργίου, επισημαίνοντας αφενός τον κίνδυνο ερήμωσης των οικισμών και αφετέρου το ανύπαρκτο οικονομικό κέρδος, καθώς το κόστος μεταφοράς των μαθητών είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο από το κόστος λειτουργίας του γυμνασίου και ζήτησαν να μπει μπροστάρης ο δήμος και να μην επιτρέψει το κλείσιμο κανενός σχολείου του δήμου.
Ο διευθυντής του γυμνασίου Χαρίλαος Πράπας ανέφερε ότι μπορεί το σχολείο να έχει 43 μαθητές αλλά αναμένεται αύξηση των μαθητών για την επόμενη χρονιά στους 50 εάν έρθουν ακόμη λίγα παιδιά από τους Αναργύρους, ενώ έκανε ειδική μνεία στο μικρό λειτουργικό κόστος του σχολείου αλλά και στο γεγονός ότι ακόμη κι αν κλείσει το σχολείο δεν θα υπάρξει καμία σημαντική οικονομία καθώς στο ίδιο κτίριο συστεγάζεται και το δημοτικό σχολείο.
Η τοπική κοινωνία ζητά να παραμείνει το γυμνάσιο γιατί έχει όλα τα εχέγγυα για να συνεχίσει τη λειτουργία του, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δυτικής Εορδαίας Στέφανος Μπίγγας, τονίζοντας ότι παρεχόμενη εκπαίδευση στο εν λόγω γυμνάσιο είναι σε υψηλό επίπεδο.
Η δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου τόνισε ότι βούληση της δημοτικής αρχής είναι να διατηρηθεί το γυμνάσιο Γαλάτειας αλλά και να μην κλείσει κανένα σχολείο του δήμου, επισημαίνοντας ότι αντίστοιχη είναι και η πρόταση του προϊσταμένου του γραφείου της Β΄/θμιας εκπαίδευσης Εορδαίας Παναγιώτη Λεσγίδη, ιδιαίτερα που δεν υπάρχει η δυνατότητα να κατασκευαστεί στην Πτολεμαΐδα το καινούριο γυμνάσιο που χρειάζεται.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team