Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Ολοκληρώνεται η Εγνατία Οδός
None

Ολοκληρώνεται η Εγνατία Οδός

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΑπό τις αρχές Μαΐου Εγνατία οδός στο σύνολό της θα είναι έτοιμη και θα μπορεί καθείς να την διατρέξει από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους του Έβρου.
Αυτό τόνισε χθες, ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος εγκαινίασε το τμήμα Μέτσοβο – Παναγιά και την γέφυρα του Άραχθου. Για το τμήμα Παναγιά – Γρεβενά, μήκους 30 χιλιομέτρων, είπε ότι θα είναι έτοιμο στα τέλη Απριλίου.
Ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. απάντησε στην κριτική που γίνεται από πλευράς ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι από τα 968 χιλιόμετρα της Εγνατίας και των καθέτων τα 505 κατασκευάστηκαν μετά το 2004, δηλαδή «εμείς κατασκευάσαμε το 53,5% του έργου».
Ο Γιώργος Σουφλιάς παρέδωσε στις 12:30 το μεσημέρι τη γέφυρα του Αράχθου, μήκους 1.036 μέτρων, μεγαλύτερη γέφυρα της Εγνατίας οδού. Να σημειωθεί ότι παραδόθηκε μόνο ο δεξιός κλάδος της γέφυρας (από Ηγουμενίτσα προς Αλεξανδρούπολη), ενώ ο αριστερός κλάδος πρόκειται να παραδοθεί τον προσεχή Ιούλιο. Οι εκκρεμότητες που απομένουν στην περιοχή της Ηπείρου, είναι η γέφυρα Τ 9 στο Περιστέρι, η κατασκευή της οποίας μόλις ξεκίνησε, καθώς και η σήραγγα Σ 2 στα Τύρια, η οποία εκτιμάται να παραδοθεί στα τέλη του έτους.
Αμέσως μετά την παράδοση της γέφυρας του Αράχθου, ο Γ. Σουφλιάς παρέδωσε στην κυκλοφορια το τμήμα Μέτσοβο – Παναγιά, μήκους 15 χιλιομέτρων. Πρόκειται για ένα από τα πιο δύσβατα σημεία της Εγνατίας οδού, με πολλές κατασκευαστικές δυσκολίες. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει έξι σήραγγες και τη γέφυρα του Μετσοβίτικου, η οποία είναι η υψηλότερη γέφυρα της Εγνατίας οδού, με βάθρα ύψους 110 μέτρων και άνοιγμα 235 μέτρων. Από τις σήραγγες, μεγαλύτερη είναι αυτή του Μετσόβου με 3.550 μέτρα μήκος και ακολουθεί η σήραγγα του Ανηλίου με 2.650 μέτρα.
Στη γεωγραφική περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας απομένει σε εκκρεμότητα ένα πολύ σημαντικό τμήμα (αυτό της Αρκούδας) Γρεβενά – Παναγιά, μήκους 30 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου, το τμήμα αυτό αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη Μαΐου. Πρέπει να σημειωθεί ότι από τα τριάντα χιλιόμετρα στα είκοσι πέντε ολοκληρώθηκαν και τα σφαλτικά. Μένουν τα ασφαλτικά στα υπόλοιπα πέντε χιλιόμετρα και τα ηλεκτρομηχανολογικά έργα των σηράγγων.
Με την ολοκλήρωση των προαναφερόμενων ημιτελών έργων στο δυτικό τμήμα της Εγνατίας οδού, ολοκληρώνεται πλέον στο σύνολό του ο διευρωπαϊκός αυτοκινητόδρομος, μήκους 670 χιλιομέτρων. Η χρονοαπόσταση από Έβρο έως της Ηγουμενίτσα θα είναι 5,5 ώρες.
Σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ θα μεταβεί στο έργο του Αχελώου στους νομούς Άρτας και Καρδίτσας. Ειδικότερα, θα επισκεφτεί στις 11 το πρωί το φράγμα της Συκιάς και στη συνέχεια θα μεταβεί στην έξοδο της σήραγγας εκτροπής του Αχελώου, στη θέση Δρακότρυπα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Ρώτα την καρδιά σου» – Μια ταινία για τους Κρυπτοχριστιανούς του Πόντου!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Πρόκειται για μία ταινία του 2010 με τίτλο «Ρώτα την καρδιά σου» (Yuregine Sor) που πραγματεύεται ένα θέμα ...