Αρχική > Uncategorized > Ξεκινούν σήμερα τα «Δούμπεια διεθνή Μουσικά Σεμινάρια»
None

Ξεκινούν σήμερα τα «Δούμπεια διεθνή Μουσικά Σεμινάρια»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πρεμιέρα σήμερα Τετάρτη για τα «Δούμπεια διεθνή μουσικά σεμινάρια» που διοργανώνονται για όγδοη συνεχή χρονιά στη Βλάστη, τοπική κοινότητα του δήμου Εορδαίας, και συγκεντρώνουν σπουδαστές μουσικής από την Ευρώπη, ακόμη και από τη Νότιο Αμερική.
Τα μουσικά σεμινάρια της Βλάστης, που θα διαρκέσουν έως 30 Ιουλίου, οφείλουν την ονομασία τους στον βλατσιώτη Νικόλαο Δούμπα, ο οποίος αποτελεί μία από τις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες του απόδημου ελληνισμού των τελευταίων 200 χρόνων, καθώς υπήρξε κορυφαίος μαικήνας των τεχνών, ιδιαίτερα της μουσικής, και επηρέασε όσο λίγοι τις εξελίξεις στη μουσική πρωτεύουσα του κόσμου, τη Βιέννη, όπου έζησε.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει ατομικά και ομαδικά μαθήματα πιάνου, βιολιού, βιόλας, βιολοντσέλου, φλάουτου, κλαρινέτου, κιθάρας, μονωδίας- όπερας και μουσικής δωματίου, αλλά και μαθήματα και απογευματινούς περίπατους στη φύση, ενώ κάθε βράδυ προβλέπονται συναυλίες καθηγητών και σπουδαστών.
Τα φετινά «Δούμπεια» είναι αφιερωμένα στον Γερμανό συνθέτη της εποχής του μπαρόκ Γκέοργκ Φίλιπ Τέλεμαν (1681-1767), ο οποίος ήταν από τους πιο πολυγραφείς συνθέτες στην ιστορία της μουσικής (3.000 έργα) και κορυφαίος συνθέτης της εποχής του ο σύγχρονός του Σεμπάστιαν Μπαχ. Η μουσική του ενσωμάτωνε διάφορα εθνικά στυλ, ήταν πάντοτε πρωτεργάτης στο μέτωπο της μουσικής πρωτοπορίας και η μουσική του θεωρείται ο κρίνος που ενώνει το Μπαρόκ με την Κλασσική περίοδο.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση των «Δούμπειων» σεμιναρίων έχει και φέτος ο Κύπριος Βιολονίστας και μαέστρος, αλλά και καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας, Μίκης Μιχαηλίδης.
Στο σεμινάριο διδάσκουν οι κάτωθι:
ΠΙΑΝΟ Κατερίνα Σακέτα
ΠΙΑΝΟ+4 XEΡIA
Borislava Taneva
ΒΙΟΛΙ/ΒΙΟΛΑ Angel Stankov
ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ Anatoli Krastev
ΦΛΑΟΥΤΟ Νικολός Δημοπουλος
ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ Μίλτος Μουμουλίδης
ΚΙΘΑΡΑ Θάνος Μητσάλας
ΜΟΝΩΔΙΑ/ΟΠΕΡΑ Κατερίνα Καρατζά
ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΟΝΩΔΙΑΣ Γιώργος Βαγιάνος
ΣΥΝΟΔΕΙΑ/ACCOMPANIST Viviana Grutanska
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ Angel Stankov

Ρ.Β.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team