Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης
None

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου ξεκίνησε τη Δευτέρα στην Πτολεμαΐδα ο εμβολιασμός ατόμων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή τους επαγγελματίες υγείας, καθώς κινδυνεύουν να έρθουν σε επαφή με τον ιό της νέας γρίπης και να τον μεταδώσουν σε ασθενείς γονατίζοντας το σύστημα υγείας.
Μέχρι το μεσημέρι είχαν εμβολιαστεί περισσότεροι από 50 ιατροί και νοσηλευτές, ενώ το παράδειγμα έδωσε πρώτος ο διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου, Δημήτρης Κυφωνίδης, ο οποίος μάλιστα πήγε για εμβολιασμό μαζί με τα παιδιά του, παρόλο που αυτή την εβδομάδα προτεραιότητα δίνεται στον εμβολιασμό του προσωπικού του νοσοκομείου, καθώς ο εμβολιασμός των υπολοίπων ομάδων υψηλού κινδύνου του πληθυσμού ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα.
Πρόσκληση στο κοινό να προσέλθει μαζικά για εμβολιασμό με το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης απευθύνει το μέλος της εμβολιαστικής επιτροπής του νοσοκομείου, διευθύντρια της ΜΕΘ, Ευτέρπη Αποστολίδου, καθώς όπως δήλωσε στον «Π», το εμβόλιο είναι ασφαλές και προστατεύει όχι μόνο από το να μη νοσήσουμε από τον ιό της νέας γρίπης και να αποτραπεί η απειλούμενη πανδημία, αλλά και για να μην μεταδώσουμε τον ιό σε ανθρώπους που μπορεί να ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
Από την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που έχουν κάποια χρόνια νόσο, ενώ τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός και στις λοιπές ομάδες του πληθυσμού, υγιείς και νέους στους οποίους μάλιστα δείχνει κάποια προτίμηση ο ιός.
Ο εμβολιασμός του κοινού θα πραγματοποιείται στα νοσοκομείο κατά τις απογευματινές ώρες και τα πρωινά του Σαββάτου.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Γεραπετρίτης: Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε 4,5 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraΖeneca-Οξφόρδης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε 4,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraΖeneca», είπε σήμερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Μιλώντας ...