Αρχική > Uncategorized > ΞΑΝΑΡΧΙΣΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ
None

ΞΑΝΑΡΧΙΣΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Άμεση ήταν η παρέμβαση του αντινομάρχη Λάζαρου Γκερεχτέ και η επίλυση του θέματος της μεταφοράς των μαθητών με ειδικές ανάγκες, στο Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Νέας Νικόπολης.
Την περασμένη Πέμπτη εκπρόσωποι της περιφερειακής ομοσπονδίας Δυτικής Μακεδονίας των ΑΜΕΑ και η διευθύντρια του σχολείου επισκέφτηκαν τον αρμόδιο αντινομάρχη Λ. Γκερεχτέ και του έθεσαν το πρόβλημα της διακοπής της μεταφοράς των μαθητών με ταξί. Ο «Π» ανέδειξε το θέμα με σχετικό ρεπορτάζ την επόμενη μέρα, δηλαδή την Παρασκευή. Ο αντινομάρχης κινήθηκε άμεσα και στη θέση των απλήρωτων ταξί που διέκοψαν τα δρομολόγια (δύο από Κοζάνη και ένα από Μηλιά), κατόπιν συμφωνίας με το ΚΤΕΛ, δρομολογήθηκε ένα λεωφορείο 18 θέσεων, το οποίο από την περασμένη Δευτέρα άρχισε να μεταφέρει και πάλι στο σχολείο τους τα παιδιά.
Να σημειωθεί ότι η διαδικασία του διαγωνισμού για τη συνολική μεταφορά όλων των μαθητών σε όλα τα σχολεία του νομού Κοζάνης, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Βεβαίως, πρέπει να σημειωθεί ότι η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, καθώς οι μεταφορείς (ΚΤΕΛ, ταξιτζήδες, ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων είναι απλήρωτοι από την περσινή χρονιά. Μόλις πριν από λίγες ημέρες ήρθε το 35% του συνολικού περσινού ποσού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο αναμένεται να κατανεμηθεί στις νομαρχίες, για την πληρωμή μέρους των οφειλομένων.
Φυσικά, όπως γίνεται αντιληπτό, το ποσό που απαιτείται για τη φετινή μεταφορά, θα αρχίσει να καταβάλεται του χρόνου. Ευτυχώς, πρέπει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με το σχολείο παιδιών με ειδικές ανάγκες στη Νέα Νικόπολη, που κάποιοι ταξιτζήδες διέκοψαν τη μεταφορά, δεν υπήρξε μέχρι στιγμής τουλάχιστον ανάλογο πρόβλημα σε άλλα σχολεία του νομού. Κανείς όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί, πως αν δεν πληρωθούν οι μεταφορείς, δεν θα διακόψουν κάποια στιγμή τη μεταφορά των μαθητών.
Πάντως, σχετικά με την άμεση επίλυση της μεταφοράς των παιδιών στη Νέα Νικόπολη, ο αρμόδιος αντινομάρχης Λ. Γκερεχτές, δήλωσε στον «Π» ότι «απλώς κάναμε το καθήκον μας, καθώς στόχος μας είναι η βελτίωση των υπηρεσιών στους πολίτες, πολύ δε περισσότερο, όταν πρόκειται για συμπολίτες μας, που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team