Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ξανάρχισαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Κοζάνης – Σερβίων

Ξανάρχισαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Κοζάνης – Σερβίων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


vathilakos

Ολοκληρώνεται σε δύο μήνες το κομμάτι Πετρανά – Βαθύλακος της Α΄ φάσης, υπογράφεται η σύμβαση για τη Β΄ φάση, στο στάδιο της μελέτης η Γ΄ φάση

Μπήκαν από χτες οι μπουλντόζες και άρχισαν οι εργασίες βελτίωσης και διαπλάτυνσης στον εθνικό δρόμο Κοζάνης – Λάρισας και συγκεκριμένα από τις στροφές ΟΑΕΔ μέχρι τη γέφυρα πριν από το Βαθύλακο. Συγχρόνως, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριο, η οποία δόθηκε χτες το απόγευμα στην κυκλοφορία.

Η βελτίωση της εθνικής οδού μέχρι την έξοδο των Σερβίων αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Σερβίων – Βελβεντού, δεδομένου ότι είναι δρόμος μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου, στον οποίο τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί πολλά τροχαία ατυχήματα, ακόμη και θανατηφόρα. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εθνική οδός είχε κατασκευαστεί πριν από πολλές δεκαετίες και καλύπτει τις ανάγκες της προηγούμενης πενηντακονταετίας.

Οι εργασίες διαπλάτυνσης προχωρούν τμηματικά και μετ’ εμποδίων. Το τμήμα Στροφές ΟΑΕΔ – Βαθύλακος, είναι η δεύτερη εργολαβία της πρώτης φάσης, μετά την εργολαβία Διασταύρωση Βελβεντού – Σέρβια, η οποία υλοποιήθηκε πριν από αρκετά χρόνια. Ο προϋπολογισμός της πρώτης φάσης ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, για τις δύο εργολαβίες. Οι εργασίες βελτίωσης και διαπλάτυνσης της δεύτερης εργολαβίας που ξεκίνησαν χτες, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σε δύο μήνες από σήμερα. Στο διάστημα αυτό η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την προαναφερθείσα παρακαμπτήριο, η οποία θα έχει μήκος κατά ένα χιλιόμετρο περισσότερο από τον υφιστάμενο δρόμο. Χτες το απόγευμα, διακόπηκε η κυκλοφορία εντελώς για μία ώρα, προκειμένου να γίνει η διασύνδεση του υφιστάμενου δρόμου με την παρακαμπτήριο. Για τη χρήση της παρακαμπτηρίου, από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης συνιστάται στους οδηγούς να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα και να συμμορφώνονται με της οδηγίες των πινακίδων σήμανσης.

Η δεύτερη φάση του έργου διαπλάτυνσης και βελτίωσης της εθνικής οδού Κοζάνης – Λάρισας περιλαμβάνει εργασίες στα τμήματα Στροφές ΟΑΕΔ – Τσελίκας και Σέρβια – Πρατήριο Ζάκη, προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ. Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης, δήλωσε ότι στα τέλη Ιουλίου υπογράφεται η σύμβαση και οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Εκτιμά ότι στα τέλη Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση, εφόσον βεβαίως αρχίσουν παράλληλα τα τμήματα και τα δύο τμήματα. Εκτός εάν επιλεγεί τελικώς να αρχίσει πρώτα το τμήμα του «Τσελίκα», ώστε να παραδοθεί πριν από το χειμώνα και αρχίσει αργότερα το κομμάτι μετά την έξοδο των Σερβίων προς Λάρισα.

Υπάρχει και η τρίτη φάση του έργου, που είναι η παράκμψη του Βαθυλάκου και το τμήμα Έξοδος Κοζάνης – Αεροδρόμιο, προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ. Στο αεροδρόμιο προβλέπεται κόμβος που θα ενώνει το δρόμο με τον κάθετο άξονα Νίκη – Φλώρινα – Κοζάνη – Λάρισα. Η μελέτη βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και το έργο είναι υπό ένταξη.

Το συνολικό κόστος του έργου διαπλάτυνσης και βελτίωσης των τριών φάσεων με τις εργολαβίες που περιλαμβάνουν ανέρχεται συνολικά στα 11,5 εκ. ευρώ.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team