Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΝΕΑ ΧΑΡΑΥΓΗ: Εγκαίνια σύγχρονου Νηπιαγωγείου για 30 νήπια

ΝΕΑ ΧΑΡΑΥΓΗ: Εγκαίνια σύγχρονου Νηπιαγωγείου για 30 νήπια

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


xaraygi sxoleio 1

Ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο εγκαινιάστηκε χτες, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στη Νέα Χαραυγή.
Τα τριάντα νήπια ξεκινούν την προσχολική τους εκπαίδευση με τους καλύτερους οιωνούς, ως προς το κτιριακό, σε ένα άνετο, ευάερο, ευήλιο, ευρύχωρο και ολοκαίνουργιο Νηπιαγωγείο. Αν και οι αρμόδιοι στους χαιρετισμούς τους, τόνισαν τη σημαντική συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού, αναγνωρίζοντας ότι στον τομέα αυτό υπάρχουν προβλήματα, εξαίροντας συγχρόνως «τα εγκαίνια του σύγχρονου κτιρίου, μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε».
Πρόκειται για ένα μεγάλο κτήριο με Παιδική Χαρά, τρεις αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο νηπιαγωγών, βοηθητικούς χώρους κ.λ.π. Τα 30 νήπια κατανέμονται σε δύο τμήματα των 15 μαθητών το καθένα.
Ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, σημείωσε ότι τη σύμβαση του συγκεκριμένου σχολείου είχε υπογράψει ο ίδιος ως νομάρχης Κοζάνης το 2010. Πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει δημιουργήσει εδώ και καιρό έναν σχεδιασμό για τις δομές της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο. Με συνειδητό τρόπο το υπηρετούμε δημιουργώντας υποδομές και χρηματοδοτώντας εξοπλισμούς, ώστε τα παιδιά μας, η νεολαία και όλη η κοινωνία να προχωράει μπροστά.
Στον τομέα της παιδείας εντάσσονται και άλλα έργα, τα οποία υπακούουν σε έναν στοχευμένο σχεδιασμό. Αιτούμενο, να υπηρετήσει η παιδεία την ενότητα της κοινωνίας και την ελεύθερη συνείδηση. Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά μας μια «καλή σχολική χρονιά», που θα δώσει προστιθέμενη αξία στον τόπο μας.
Ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Γιάννης Σόκουτης, χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα σημαντικό, ό,τι με τη νέα σχολική χρονιά, προχωρούμε στα εγκαίνια ενός καινούργιου σχολείου. Αυτό ενέχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό μέσα στη γκρίζα εποχή που περνάμε σα χώρα. Το πιο αισιόδοξο και ευοίωνο είναι η έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα πρόσωπα των νέων παιδιών που σηματοδοτούν ότι καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε για το μέλλον».
Χαιρετισμό στην εκδήλωση των εγκαινίων, απηύθυναν ακόμη, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, η Περιφερειακή Διυθύντρια Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Βασιλική Βόντσα, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, Γιάννης Γκαμπούρας, η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Μαρία Νικολαΐδου και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Χαραυγής, Βασίλης Σαββίδης, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

 xaraygi sxoleio 2 xaraygi sxoleio 3 xaraygi sxoleio 4 xaraygi sxoleio 5

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team