Αρχική > Uncategorized > ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΛΑΣΤΗΣ;
None

ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΛΑΣΤΗΣ;

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΔικαστικές εξελίξεις σημειώθηκαν στην υπόθεση της δολοφονίας της 15χρονης Τριανταφυλλιάς Αντωνιάδου στη Βλάστη στις 4 Ιουλίου 2004.
Ο εισαγγελέας του Άρειου Πάγου κατέθεσε αίτηση αναίρεσης της απόφασης του εφετείου Δυτικής Μακεδονίας, οπότε η αθωωτική απόφαση για τον κατηγορούμενο Π.Μ. τον περασμένο Φεβρουάριο, ίσως να μην είναι τελεσίδικη. Η αίτηση αναίρεσης του εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου πρόκειται να εξετασθεί σε ειδική συνεδρίαση στις 24 Νοεμβρίου. Εφ’ όσον το αρμόδιο τμήμα του Άρειου Πάγου κάνει δεκτή την απόφαση του εισαγγελέα, η δίκη θα επαναληφθεί στο εφετείο Δυτικής Μακεδονίας εντός του 2009. Η απόφαση του Άρειου Πάγου αναμένεται περίπου σε ένα μήνα μετά την εξέταση της αίτησης του αρμόδιου εισαγγελέα.
Ενόψει της πιθανής νέας δίκης, η οικογένεια του θύματος που ζητά δικαίωση και την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου του παιδιού τους, επιδίδεται σε έναν μαραθώνιο αγώνα, προκειμένου να συγκεντρώσουν νέα στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύτιμα για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος.
Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκαν δύο δίκες σε επίπεδο εφετείου, μία στην Καστοριά και μία στην Κοζάνη. Υπήρξαν δύο πανομοιότυπες των μεικτών κακουργιοδικείων, οι οποίες αθώωσαν τον κατηγορούμενο Π.Μ. με ψήφους 4-3. Η σύμπτωση στις δύο αποφάσεις είναι ότι οι αθωωτικές ψήφοι ανήκουν στους τέσσερις ενόρκους, ενώ καταδικαστικές ήταν οι ψήφοι των δικαστών.
Στις δύο δίκες, οι οποίες να σημειωθεί ότι της Καστοριάς διήρκησε δύο ημέρες και της Κοζάνης τον περασμένο Φεβρουάριο τέσσερις ημέρες, οι αγορεύσεις των εισαγγελέων ήταν «κόλαφος» για τον κατηγορούμενο, ζητώντας την καταδίκη και την παραδειγματική τιμωρία του.
Έπειτα από τις προαναφερθείσες εξελίξεις στον Άρειο Πάγο, εφ’ όσον γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης του εισαγγελέα, το χρονικό του αποτρόπαιου εγκλήματος θα αναβιώσει για άλλη μια φορά στις δικαστικές αίθουσες, και μακάρι αυτή τη φορά να εξιχνιαστεί η υπόθεση, να βρεθεί ο δολοφόνος και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: Δείτε πως κατανέμονται τα ενεργά κρούσματα στην Δυτική Μακεδονία- Η αναφορά της Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια της ενημέρωσης για την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, δίνει στη δημοσιότητα σχετικό ...