Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ S.O.S.
None

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ S.O.S.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Του Ρούλη Κοκελίδη

Δραματική είναι η έξαρση του προβλήματος των ναρκωτικών στην Ελλάδα. Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από την ετήσια έκθεση για την κατάσταση των ναρκωτικών στη χώρα μας.
Ιδιαίτερα όμως ανησυχητική είναι η αύξηση των θανάτων από τα ναρκωτικά στην επαρχία. Το ποσοστό των καταγραμμένων θανάτων από χρήση ναρκωτικών, πλην Αττικής, για το 2001 ήταν 39,2% ενώ το 2006 ανήλθε σε 61,8%. Τρανή επιβεβαίωση των στοιχείων αυτών είναι η κατάσταση στο νομό Κοζάνης όπως και τα πρόσφατα γεγονότα στην Πτολεμαΐδα.
Κάθε χρόνο στις 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, η κοινωνία ξαναθυμάται το πρόβλημα των ναρκωτικών. Διοργανώνονται παντού εκδηλώσεις και σε λίγες μέρες αργότερα απόλυτη σιγή, μέχρι το επόμενο γεγονός που θα ταράξει τα νερά, όπως αυτό ενός θανάτου από ναρκωτικά σε πολύ μικρή ηλικία.
Πρέπει αντίθετα να συνειδητοποιήσουμε ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών στη σύγχρονη κοινωνία είναι καθημερινότητα για χιλιάδες νέους ανθρώπους σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο. Αλήθεια έχουμε αναλύσει σοβαρά στην Ελλάδα το πρόβλημα αυτό και τις επιπτώσεις που δημιουργεί για τα άτομα που κάνουν χρήση, τις οικογένειες και την κοινωνία γενικότερα;
Το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν μπορεί να απλοποιηθεί, να αγνοηθεί, να λυθεί πρόχειρα ή μαγικά και χωρίς κόστος. Οι πολύπλευρες επιπτώσεις του φαινομένου απαιτούν επένδυση στην πρόληψη, την θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη.
Αντίθετα η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με την υποχρηματοδότηση των κέντρων πρόληψης και του ΟΚΑΝΑ κάνει «ουσιαστικά βήματα προς τα πίσω» και προκαλεί διάρρηξη στην αλυσίδα – ενημέρωση – πρόληψη – θεραπεία.
Η σημερινή κυβέρνηση μάλλον έχει ξεχάσει ότι υπάρχει ο νομός Κοζάνης και η Δυτική Μακεδονία γενικότερα. Διαφορετικά δεν θα ήμασταν η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα που έχουμε το θλιβερό προνόμιο να μην διαθέτουμε θεραπευτικές υποδομές.
Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Οι πολίτες, οι φορείς της περιοχής απαιτούν άμεσα, την ουσιαστική χρηματοδότηση του κέντρου «Ορίζοντες» που έχει προσφέρει πάρα πολλά στο νομό Κοζάνης τη δημιουργία συμβουλευτικού σταθμού «Ιθάκη» και τη δημιουργία μονάδας ΟΚΑΝΑ.
Διαφορετικά με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης μετά από πρωταθλητές στην ανεργία ο νομός Κοζάνης θα εξελιχθεί και σε πρωταθλητή στα κοινωνικά ζητήματα.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

154 Τεστ Ταχείας Ανίχνευσης Covid-19 έγιναν σήμερα στους πολίτες των Σερβίων

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Στους 154 ανέρχονται οι έλεγχοι με τεστ ταχείας ανίχνευσης που διενεργήθηκαν σήμερα στον Δήμο Σερβίων στο πλαίσιο ...