Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Πανδυτικομακεδονικό συλλαλητήριο στην Κοζάνη

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Πανδυτικομακεδονικό συλλαλητήριο στην Κοζάνη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

dimotikoi-astynomikoi-3

Πανδυτικομακεδονικό συλλαλητήριο το τρίτο κατά σειρά, διοργανώνεται την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 και ώρα 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, με πρωτοβουλία των Συλλόγων Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δυτικής Μακεδονίας, για να εκφραστεί η αντίδραση στη διάλυση του ΕΟΠΥΥ, της ΔΕΗ, της παραχώρησης της καθαριότητας των δήμων σε ιδιώτες, τις διαθεσιμότητες, την κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο και την ενδο-αυτοδιοικητική κινητικότητα.
Στη σχετική ανακοίνωση οι Συλλόγων Εργαζομένων στους ΟΤΑ Δυτικής Μακεδονίας καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στο συλλαλητήριο, τονίζοντας τα ακόλουθα:
«Διέλυσαν τον ΕΟΠΥΥ (με την ίδια ευκολία που είχαν εντάξει όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σ’ αυτόν)
Διαλύουν τη ΔΕΗ, αντί να την κάνουν ξανά κερδοφόρα
Ετοιμάζονται να παραχωρήσουν την καθαριότητα των Δήμων, ξεπουλούν τις υπηρεσίες της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ., ολοκληρώνοντας σιγά σιγά την τελευταία πράξη του προαναγγελθέντος θανάτου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αποφάσισαν να τελειώνουν μια και καλή, με τους εργαζόμενους στο δημόσιο, μέσω της  άκριτης κατάργησης της μονιμότητας από την πρώτη στιγμή της κυβερνητικής συμμαχίας, σπρώχνοντας κι άλλους στην ανεργία και τη ανασφάλεια, μιας που το ποσοστό του 30% περίπου της καταγεγραμμένης ανεργίας δεν είναι μάλλον αρκετό.
·«Διαρρέουν» εξαγγελίες για την κατάργηση των ΝΠΙΔ των Δήμων, μετά τα αλλεπάλληλα  κύματα της διαθεσιμότητας από  Δήμους, την προσχηματική «σωτήρια» ενδο-αυτοδιοικητική κινητικότητα, την εκδίωξη  χιλιάδων εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, των μαζικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
· Η νέα μαγική συνταγή της «κάθαρσης» στο δημόσιο είναι η αποκαλούμενη «αξιολόγηση» του προσωπικού, όπου εκ προοιμίου το 15% πρέπει να βγει σκάρτο!!!
· Ταυτόχρονα ακόμα και η πρώτη κατοικία βρίσκεται στο στόχαστρο κράτους και τραπεζών με 160.000 σπίτια να βρίσκονται ένα βήμα από τον πλειστηριασμό.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα με τους αγώνες και την αλληλεγγύη μας, θα ανατρέψουμε τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης για την ελληνική κοινωνία, θα προστατέψουμε τα εργασιακά δικαιώματα και θα οικοδομήσουμε ένα αξιοπρεπές μέλλον για μας και τα παιδιά μας.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Ενωμένοι αντιστεκόμαστε- αποφασισμένοι νικάμε.»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Σύλληψη δύο ατόμων στην Πτολεμαΐδα  για κατοχή 7.759 πακέτων αφορολόγητων τσιγάρων και ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους 15 κιλών και 50 γραμμαρίων

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Συνελήφθησαν χθες (24-02-2021) το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του ...