Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Με θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις το «Ανατολικό» Εορδαίας τίμησε την εορτή Υψώσεως του Τιμίου Σταύρου

Με θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις το «Ανατολικό» Εορδαίας τίμησε την εορτή Υψώσεως του Τιμίου Σταύρου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

DSC08584

Η Ύψωση του Τιμίου Σταύρου, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης, εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια στον φερόμενο Ιερό Ναό της Τοπικής Κοινότητας Ανατολικού του Δήμου Εορδαίας το διήμερο 13 και 14 Σεπτέμβριου .
Για τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητο, ο οποίος χοροστατεί κάθε χρόνο στις Ιερές Ακολουθίες, ο εορτασμός αυτός είναι πολύ σημαντικός για όλους τους κατοίκους της Εορδαίας, καθώς είναι ο μοναδικός Ιερός Ναός Υψώσεως Τιμίου Σταύρου στην ευρύτερη περιοχή. Στην σημασία της Εορτής και στη δύναμη του Τιμίου Σταυρού, αναφέρθηκε στο κήρυγμα του ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας Νικηφόρος Μανάδης , ο οποίος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό , την Αρτοκλασία και την Περιφορά της Ιεράς Εικόνος, όπου συμμετέχουν Πολίτικες, Στρατιωτικές Αρχές και πλήθος πιστών.

DSC08594
1. Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Εορτάζοντος Ιερού Ναού πατήρ Χρυσόστομος, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν στις ακολουθίες ενώ έστειλε το μήνυμα της ταπεινότητας, υψώνοντας το Ορθόδοξο λάβαρο της ψυχής, μακριά από έπαρση και μισαλλοδοξία.
2-3. « Εύχομαι η Ύψωση του Τιμίου Σταύρου να μας ευλογεί και να μας φωτίζει όλους, προκειμένου ν’ ανταπεξέλθουμε στα δύσκολα καθήκοντα μας » δήλωσε στον «Π» ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς.

DSC08598
4. Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής – Εύρυθμης Λειτουργίας Οικισμών και Πόλεως και Πολιτικής Προστασίας Μάρκος Βύρλιος, τόνισε την μεγάλη σημασία της Εορτής για το Ανατολικό και την ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας, ευχόμενος η ευλογία του Τιμίου Σταυρού να δίνει δύναμη και προστασία σε όλους.
5 Να σημειωθεί ότι μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και οι παράλληλες τριήμερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, του δραστήριου πολιτιστικού συλλόγου Ανατολικού που σύμφωνα με την Πρόεδρο του Ευγενία Μπακάλη, είχαν ως βασικό χαρακτηριστικό την μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας ενώ περιελάμβαναν: Εθελοντική Αιμοδοσία, Ποδηλατοδρομία, Κρητική και Ποντιακή Βραδιά, Ομιλία του Παναγιώτη Μωϋσιάδη με θέμα «1922 Προσφυγικές Αφηγήσεις» και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων .

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team