Αρχική > Uncategorized > Με δεντροφύτευση στο 4ο Νηπιαγωγείο γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας
None

Με δεντροφύτευση στο 4ο Νηπιαγωγείο γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Εκδήλωση δεντροφύτευσης 20 δέντρων (λέιλαντ και φλαμουριές) στο προαύλιο του 4ου Νηπιαγωγείου Πτολεμαΐδας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20/3 με πρωτοβουλία της διεύθυνσης Περιβαλλοντικών υπηρεσιών του δήμου Πτολεμαΐδας, παρά τη χιονόπτωση, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα Δασοπονίας (21 Μάρτη).

Σημειωτέον ότι η δεντροφύτευση στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο αποτελεί ικανοποίηση σχετικού αιτήματος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων καθώς και των νηπιαγωγών του σχολείου, καθώς πρόκειται για ένα από τα νέα διδακτήρια της πόλης που ανεγέρθηκε δίπλα στο συγκρότημα των 1ου και 2ου Ενιαίων Λυκείων της Πτολεμαΐδας (πίσω από το κτίριο του Δημοτικού Ωδείου).
Τη σημασία του δάσους για τους ανθρώπους και τα ζώα και την επιβίωση του πλανήτη μας εξήγησαν στους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Απόστολος Καΐδης και η υπάλληλος της υπηρεσίας Μαρία Σπανοδημητρίου, ενώ αμέσως μετά διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια για το δάσος στους μαθητές.
Ο κ. Καΐδης ζήτησε από τα παιδιά να αγαπήσουν τα δέντρα και να υιοθετήσουν τα δέντρα που φυτεύτηκαν στο σχολείο τους ποτίζοντας και φροντίζοντάς τα, ενώ η κ. Σπανοδημητρίου αναφέρθηκε στη χρησιμότητα του δάσους στην παραγωγή οξυγόνου που είναι πολύτιμο συστατικό για τη ζωή και σημείωσε ότι η μείωση των δασών της γης οδήγησε στην καθιέρωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, ο οποίος συμπίπτει με την εαρινή ισημερία, την πρώτη ημέρα της άνοιξης.

Ρ.Β.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τροποποίηση Προγράμματος Δρομολογίων ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαϊδας Α.Ε. από Δευτέρα,10 Μαΐου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Κατασκευαστική Εταιρεία επιθυμεί να προσλάβει προσωπικό σε μορφή μόνιμης απασχόλησης η με σύμβαση εργασίας ...