Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Μία υπάλληλος για την απογραφή Κοινωνικού Τουρισμού σε Κοζάνη – Πτολεμαϊδα
None

Μία υπάλληλος για την απογραφή Κοινωνικού Τουρισμού σε Κοζάνη – Πτολεμαϊδα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μετ’ εμποδίων άρχισε η απογραφή των δικαιούχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, εξ’ αιτίας της πλήρους αποδιοργάνωσης της Εργατικής Εστίας Κοζάνης, καθώς μία μόνο υπάλληλος προσπαθεί να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες πολίτες που προσέρχονται στην υπηρεσία, σχηματίζοντας ουρές.
Η μοναδική υπάλληλος που είναι η προϊσταμένη, μόλις τελειώσει την απογραφή στην Κοζάνη θα αρχίσει την απογραφή στην Πτολεμαΐδα. Να σημειωθεί ότι η Εργατική Εστία Πτολεμαΐδας δεν έχει κανέναν υπάλληλο, γι’ αυτό και είναι κλειστή η υπηρεσία, ενώ το διάστημα που θα γίνεται η απογραφή στην Πτολεμαΐδα, θα παραμείνει κλειστό για έναν μήνα το γραφείο της Κοζάνης. Η προϊσταμένη Βίκυ Τσιαΐρη που προσπαθεί ολομόναχη να εξυπηρετήσει χιλιάδες δικαιούχους του νομού στα γραφεία τις Εργατικής Εστίας των δύο πόλεων, δήλωσε ότι «δεν μπορεί να παραμένουν κλειστά τα γραφεία, αφού ως γνωστό η Εργατική Εστία δεν έχει μοναδικό αντικείμενο τον κοινωνικό τουρισμό». Σε κάθε περίπτωση η πλήρης απογύμνωση των υπηρεσιών της Εργατικής Εστίας στο νομό είναι γεγονός, επειδή οι μόνιμοι υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ συγχρόνως καταργήθηκαν τα προγράμματα Stage, με τα οποία τα προηγούμενα χρόνια γινόταν προσλήψεις.
Αν και είναι ανθρωπίνως αδύνατο μία υπάλληλος να εξυπηρετήσει τόσο κόσμο, η κ. Τσιαΐρη υπερβαίνοντας εαυτό, παραλαμβάνει περίπου 150 αιτήσεις ημερησίως από προχτές Τρίτη που άρχισε η απογραφή στην Κοζάνη. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία της Εργατικής Εστίας που βγαίνουν από την Αθήνα, συμπεριλαμβανομένου του πλαφόν που ορίστηκε, στην Κοζάνη αναμένεται να ικανοποιηθούν περίπου 4.700-4.900 αιτήσεις και να δοθούν περί τα 14.000 κουπόνια για το πρόγραμμα διακοπών του κοινωνικού τουρισμού. Ισάριθμα περίπου είναι τα κουπόνια που δόθηκαν πέρυσι. Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν πέρυσι ήταν πολύ περισσότερες, καθώς το εισοδηματικό πλαφόν είχε καθοριστεί μετά την υποβολή των δικαιολογητικών. Πέρυσι ικανοποιήθηκε το 50% των αιτήσεων, δηλαδή πήρε δελτία κοινωνικού τουρισμού ο ένας στους δύο εργαζόμενος που κατέθεσε τα δικαιολογητικά του. Στην Εορδαία αναμένεται να ικανοποιηθούν περί τις 2.800 αιτήσεις και να δοθούν 9.500 – 10.000 κουπόνια.
Η απογραφή στην Κοζάνη άρχισε στις 15/2 και ολοκληρώνεται στις 11 Μαρτίου. Στην Πτολεμαΐδα η απογραφή θα αρχίσει στις 16 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Απριλίου. Φέτος η απογραφή γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο. Υπάρχει ηλεκτρονική πρόσβαση στα αρχεία του ΙΚΑ, οπότε μπορεί αν εξυπηρετηθεί ένας δικαιούχος ακόμη και χωρίς βεβαίωση του ΙΚΑ. Ωστόσο πρέπει αν έχει μαζί του το βιβλιάριο ενσήμων επειδή σφραγίζεται.

Εισοδηματικό πλαφόν
Να σημειωθεί ότι το πλαφόν εισοδήματος για μεμονωμένα άτομα – δικαιούχους ανά αίτηση είναι 17.000 ευρώ (ατομικό – οικογενειακό εισόδημα).
Για δύο άτομα – δικαιούχους ανά αίτηση 25.000 οικογενειακό εισόδημα.
Για τρία άτομα δικαιούχους ανά αίτηση 33.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα.
Για τέσσερα άτομα δικαιούχους ανά αίτηση (όχι πολύτεκνοι) 41.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα.
Για πολύτεκνους 50.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα.
Οι εργαζόμενοι δικαιούχοι πρέπει αν προσκομίσουν για την απογραφή τους εκκαθαριστικό εφορίας 2010, βιβλιάρια ασθενείας ατομικό και οικογενειακό, ταυτότητες δικαιούχων, βεβαίωση σπουδών για παιδιά που σπουδάζουν.
Σε περίπτωση επιδοτούμενης ανεργίας είναι απαραίτητη η εγκριτική απόφαση επιδοτούμενης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ που θα αναγράφει τον ακριβή χρόνο ανεργίας.
Οι συνταξιούχοι δικαιούχοι πρέπει να καταθέσουν ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας, αστυνομική ταυτότητα άμεσα ασφαλισμένου, αρχική απόφαση σύνταξης ή βεβαίωσης από τον συνταξιοδοτικό φορέα που θα βεβαιώνει τον κλάδο εργασίας και τον αριθμό ημερών εργασίας.
Στην Κοζάνη μέχρι και αύριο Παρασκευή καταθέτουν απογράφονται όσοι τω επώνυμό τους αρχίζει από Α-Δ. Στις 21-22/2 συνεχίζεται η απογραφή για επώνυμα που αρχίζουν από Ε-Ι, στις 23-25/2 από Κ-Λ, στις 28/2 έως 2/3 από Μ-Ω, στις 3-4/3 το γράμμα Π και από 9-11 Μαρτίου τα γράμματα Ρ έως Ω.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team