Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Μέχρι τις 29 Αυγούστου θα λειτουργήσει η νέα ΕΡΤ

Μέχρι τις 29 Αυγούστου θα λειτουργήσει η νέα ΕΡΤ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


images

«ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε» θα λέγεται ο νέος φορέας

Αποφασισμένη εμφανίστηκε η κυβέρνηση να περάσει το νομοσχέδιο, σχετικά με το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, και του σχηματισμού του φορέα που θα την αντικαταστήσει.

Μετά το θρίλερ των διαπραγματεύσεων της Τρίτης, αλλά και τις χθεσινές ενδοκυβερνητικές διαφωνίες, το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίστηκε αποφασισμένο να «σπάσει αυγά», και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές σε περίπτωση που δεν στηρίξουν την απόφαση της κυβέρνησης, τα κόμματα που την αποτελούν.

Στο γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ, και μάλιστα τόσο απότομα, οι κυβερνητικοί παράγοντες απαντούν με διαρροές πως όσες φορές και αν επιχειρήθηκε οποιαδήποτε παρέμβαση ή εκσυγχρονισμός, η συνδικαλιστική αντίσταση των εργαζομένων δεν επέτρεψε οποιαδήποτε αλλαγή και ότι οι συνδικαλιστές, ποτέ δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε απόλυση, έστω και υπεράριθμων εργαζομένων, ή εκσυγχρονισμό των λειτουργιών.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, και αρμόδιος Υπουργός, Σίμος Κεδίκογλου στην επίσημη δήλωσή του για το κλείσιμο της ΕΡΤ, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης. Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της: Μιλάμε για μια εταιρία με έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους.

Καθεστώς προνομίων για τους εργαζομένους, που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών. Για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά τα οποία μοιράζει σε ιδιωτικές παραγωγές που θα μπορούσε να κάνει, με πολύ λιγότερα, χρησιμοποιώντας τα δικά της μέσα, που τα έχει πληρώσει ακριβά ο Έλληνας φορολογούμενος. Για να μην αναφερθούμε στο τεράστιο κόστος εξωτερικών μεταδόσεων που έχουν επιβάλλει απαρχαιωμένα συνδικαλιστικά προνόμια, κι έτσι μετακινούνται δεκάδες τεχνικοί κάθε τόσο, για έργο που μπορεί να γίνει από δύο-τρία άτομα.

Στη θέση της ΕΡΤ θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος – αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος – Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης.

Κατά τα πρότυπα των πιο επιτυχημένων δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης. Το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται αμέσως, ώστε να λειτουργήσει το ταχύτερο ο νέος φορέας. Μέχρι τώρα πολλοί έλεγαν ότι «δεν υπάρχει πολιτική βούληση» για τέτοιες τομές…

Η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει ότι διαθέτει την πολιτική βούληση.

Αυτό άλλωστε, ζητάει κι αυτό περιμένει να δει ο Ελληνικός λαός».

Αναμένεται συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών για να εκφραστούν οι διαφωνίες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Το δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι πως ο προγραμματισμός της κυβέρνησης είναι, τα κανάλια του νέου φορέα, ο οποίος θα λέγεται  «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε», θα εκπέμψουν στις 29 Αυγούστου, και το προσωπικό που θα απαιτηθεί, θα προσληφθεί μέσω του Α.Σ.Ε.Π.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team