Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Λουκανοφαγία …υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες
None

Λουκανοφαγία …υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Πλήθος κόσμου τίμησε και φέτος το έθιμο της λουκανοφαγίας στο Βελβεντό, χτες ανήμερα του Αγίου Αθανασίου.
Οι καιρικές συνθήκες και το γεγονός ότι χτες ήταν εργάσιμη μέρα, ήταν οι αιτίες που η συμμετοχή ήταν μικρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο κρίνεται ικανοποιητική. Ήταν πολλοί αυτοί που από το πρωί κατέκλυσαν τις πλαγιές των Πιερίων, με επίκεντρο το εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου. Οι επισκέπτες γεύτηκαν τα νόστιμα λουκάνικα των τοπικών κρεοπωλείων και το ποιοτικό κρασί κτημάτων της περιοχής, ενώ οι παρέες έστησαν τρικούβερτο γλέντι, πλαισιωμένες με τοπικά συγκροτήματα και με χορευτικά του ΚΑΠΗ.
Να σημειωθεί ότι την καθιερωμένη εκδήλωση οργάνωσε ο δήμος Βελβεντού και το ΚΑΚΗ του δήμου. Βεβαίως, απών ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος Μανόλης Στεργίου, ο οποίος μαζί με όλους τους δημάρχους του νομού βρίσκεται στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στην Αθήνα. Παρών στο έθιμο της λοκανοφαγίας ήταν ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής, ο οποίος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημασία που έχει «η συνέχιση του παραδοσιακού εθίμου της λουκανοφαγίας», ενώ εξήρε την προσπάθεια των διοργανωτών και τη συμμετοχή των χιλιάδων επισκεπτών που κάθε χρόνο τέτοια μέρα επισκέπτονται το Βελβεντό. Φυσικά, δεν μπορούσε να απουσιάζει ο αντινομάρχης και δημότης Βελβεντού, Γιάννης Σόκουτης, που διασκέδασε μαζί με συνδημότες και επισκέπτες. Μεταξύ άλλων, παρών ήταν και ο νομαρχιακός σύμβουλος Δημήτρης Λαμπρόπουλος.
Στην Εράτυρα
Επίσης, χτες το πρωί ο νομάρχης Κοζάνης τίμησε με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου Εράτυρας. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Αθανασίου και στο γλέντι που ακολούθησε. Μεταξύ άλλων έδωσε το παρόν ο πρώην περιφερειάρχης Ανδρέας Λεούδης. Βεβαίως και εδώ έλειπε ο δήμαρχος Ασκίου Βασίλης Πάτρας λόγω συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.

Χ.Β.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team