Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ
None

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΗ σεξουαλική δυσλειτουργία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ακόμη και νέα ζευγάρια, ήταν το ενδιαφέρον θέμα συζήτησης, με ομιλητή τον νευρολόγο – ψυχίατρο, διευθυντή του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Θάνο Ασκητή.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης με τη χορηγία της φαρμακευτικής Εταιρίας Φαρμασέρβ-Λίλλυ Α.Ε.Β.Ε., του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης και του Ιατρικού Συλλόγου Κοζανης. Μίλησε ακόμη ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος Κωνσταντίνος Ρόκκας. Οι επιστήμονες μεταξύ άλλων επισήμαναν ότι «οι επαγγελματικές και κοινωνικές απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής μας στερούν πολύ συχνά τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε μέσα στη σχέση μας και να αφιερώσουμε χρόνο δημιουργικό στην οικογένειά μας και ιδίως στον ή στην σύντροφό μας. Όπως παρατηρείται σε διεθνείς και ελληνικές μελέτες και έρευνες, ο αντίκτυπος στη σεξουαλική ζωή των σύγχρονων ζευγαριών είναι μεγάλος! Πολύ συχνά μάλιστα, τα ζευγάρια αναζητούν μόνα τους λύση στο πρόβλημα με αποτέλεσμα να πειραματίζονται ματαίως».
Επίσης, ο Θ. Ασκητής τόνισε πως «είναι αλήθεια ότι όλο και περισσότερο η κοινωνία μας αντιμετωπίζει το πρόβλημα της σεξουαλικής δυσλειτουργίας στον άνδρα, το πρόβλημα της στύσης, όχι όμως μόνο αυτό, αλλά και άλλα προβλήματα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή και τη σχέση ενός ζευγαριού». Ο ειδικός επιστήμων υπογράμμισε ότι «η επιστήμη προσφέρει δυνατές λύσεις και απαντά στο πρόβλημα και στη διαταραχή στον άνδρα και στη γυναίκα. Βασικότερη πλευρά της διαταραχής είναι το ζευγάρι, η σχέση. Όλοι ξέρουμε ότι η σεξουαλική ζωή αφορά δύο ανθρώπους, οι οποίοι μέσα από την επαφή καταδεικνύουν τη σχέση την ψυχική, τη βιολογική και κυρίως την επικοινωνιακή. Όσο ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί έναν άνθρωπο τον οδηγεί στην απόγνωση, στην απομόνωση και στον φόβο και ασφαλώς τον κάνει να νοιώθει μειονεκτικά και ότι χάνει τον ανδρισμό του, σήμερα η ιατρική επιστήμη προσφέρει όλες αυτές τις δυνατές λύσεις, του επιτρέπουν να αισθάνεται ικανός, να λειτουργεί μέσα από την έκφραση της σχέσης».
Εν κατακλείδι ο Θ. Ασκητής, υπογράμμισε ότι «η ανοιχτή κοινωνία της Ελλάδας και η σεξουαλική ζωή αποτελούν ένα κυρίαρχο θέμα για όλη την ανθρώπινη διάθεση και στοχεύει βασικά στην κοινωνία της ευτυχίας και της αγάπης, αφού πλέον η σεξουαλική ζωή αποτελεί πλέον κριτήριο βιολογικής και ψυχικής υγείας».
Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Χαραμή, ο οποίος υπογράμμισε ότι «καθημερινά στα φαρμακεία μας απευθύνονται ολοένα και νεαρότερα άτομα, ζητώντας βοήθεια στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας». Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Δημήτρης Λαμπρόπουλος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Ρώτα την καρδιά σου» – Μια ταινία για τους Κρυπτοχριστιανούς του Πόντου!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Πρόκειται για μία ταινία του 2010 με τίτλο «Ρώτα την καρδιά σου» (Yuregine Sor) που πραγματεύεται ένα θέμα ...