Αρχική > Ελλάδα > Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα ΚΕΠΑ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα ΚΕΠΑ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

kke

Τη λήψη μέτρων ώστε να μην γίνει ούτε ένα ευρώ περικοπή στα επιδόματα και τις συντάξεις των ΑΜΕΑ, την επαναφορά σε μισθούς και συντάξεις στο προ περικοπών επίπεδο και την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, ζητά ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με θέμα τη λειτουργία των Κέντρων Εκτίμησης και Πιστοποίησης της Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι ανάπηροι της χώρας μας έχουν χαρακτηρίσει δικαίως τα ΚΕΠΑ ως σφαγεία που κατακρεουργούνται δικαιώματα σε επιδόματα και συντάξεις αλλά και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οδηγώντας στην εξαθλίωση κυριολεκτικά δεκάδες χιλιάδες ανάπηρους και τις οικογένειες τους. Γιατί όταν μειωθεί το ποσοστό αναπηρίας κάτω από το 67% χάνουν το επίδομα αλλά και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, παίρνουν ποσοστά από 35% – 50%, καρκινοπαθείς και ψυχικά πάσχοντες «αποθεραπεύονται» με τις αποφάσεις των επιτροπών. Ενώ τυφλοί χωρίς καθόλου μάτια παίρνουν 80%. Πάνω από 60.000 ανάπηροι και χρόνιοι πάσχοντες υπολογίζονται σήμερα αυτοί που περιμένουν για πάνω από 3 μήνες για να εξεταστούν από τα ΚΕΠΑ. Ενώ για το διάστημα που περιμένουν να επανεξεταστούν μένουν χωρίς κανένα εισόδημα και περίθαλψη για μήνες. Το πρόσφατο μέτρο για να καταβάλλεται για αυτό το διάστημα το 50% της σύνταξης αφορά ένα μέρος μόνο και δεν αντιμετωπίζει το κύριο πρόβλημα, αυτό καθεαυτό το θέμα των περικοπών αλλά και της μεγάλης αναμονής που φτάνει για ένα μεγάλο μέρος(νευρολογικά και ψυχιατρικά περιστατικά) και τους 15 μήνες.

Η κυβέρνηση σηκώνει την προπαγάνδα περί των αναπήρων «μαϊμού» γιατί θέλει να συγκαλύψει την σχεδιαζόμενη επέλαση κατά των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων, για να συμπιεστεί το εισόδημα της εργατικής λαϊκής οικογένειας, για να στηριχθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Για να φορτωθεί το κόστος για τη στήριξη του αναπήρου και του χρονίως πάσχοντα στην ήδη εξαθλιωμένη εργατική λαϊκή οικογένεια.

Αυτό που έχει δικαιολογημένα ανησυχήσει, ακόμη περισσότερο, τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους είναι οι δηλώσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης για νέα μαζική επανεξέταση όλων των αναπήρων και ενιαιοποίηση των κριτηρίων για τις όποιες παροχές για όλες τις κατηγορίες. Οι όποιες παροχές θα δίνονται σε αυτούς που έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% αλλά και σε αυτούς με προϋποθέσεις(εισοδηματικά και άλλα κριτήρια). Πράγμα που σημαίνει μαζικό πετσόκομμα παροχών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει ούτως ώστε:

• Να μην γίνει ούτε ένα ευρώ περικοπή στα επιδόματα και τις συντάξεις των ΑΜΕΑ, να γίνει επαναφορά σε μισθούς και συντάξεις στο προ περικοπών επίπεδο.

• Να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να μην σταματάει η επιδότησή τους για όσο χρόνο εκκρεμεί η επανεξέτασή τους από τις επιτροπές και να ενισχυθούν άμεσα με 1000€ όλες οι οικογένειες των ΑΜΕΑ για να μπορέσουν στοιχειωδώς να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις τις κρίσης.»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Χατζηδάκης: Πήγε απροειδοποίητα στον ΕΦΚΑ Αγίας Παρασκευής, βρήκε λίγους υπαλλήλους και… χαρτοβασίλειο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Την εμπειρία του από μία απροειδοποίητη επίσκεψη που έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής σε γραφεία του ΕΦΚΑ, κατέγραψε ...