Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Κοζάνης
None

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


καν κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
Η συζήτηση έγινε με φόντο της γκρίζας πραγματικότητας της κρίσης, η οποία θέτει εν αμφιβόλω την υλοποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος. Οι εκτιμήσεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης διαφέρουν, καθώς η πρώτη πιστεύει ότι ο προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός και μπορεί να υλοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση βεβαίως πως το κράτος θα ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η πλειοψηφία είναι ούτως ή άλλως ανεφάρμοστος, επισημαίνοντας ότι το ίδιο ισχύει και για το τεχνικό πρόγραμμα.
Το ύψος του προϋπολογισμού ανέρχεται σε 43.890.221,34 ευρώ, προϋπολογισθέντα έσοδα για το 2011. Ισοσκελισμένα είναι τα προϋπολογισθέντα έξοδα για το τρέχον έτος, δηλαδή προϋπολογίστηκαν σε 43.890.221,34 ευρώ. Να σημειωθεί ότι τα προϋπολογισθέντα έσοδα του 2010 ήταν 56.030.867,71 ευρώ, αλλά τελικώς τα βεβαιωθέντα έσοδα ανήλθαν σε 40.851.783,42 ευρώ. Στις; 31/12/2010 υπήρχε αποθεματικό στο ταμείο του δήμου ύψους 1.819.707,73.
Η αρμόδια αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης Νούλα Τουμπουλίδου, αφού σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός κατατίθεται σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, πρόσθεσε ότι «ο προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός, πραγματικός και ασφαλής». Είπε χαρακτηριστικά ότι «η σύνταξη του προϋπολογισμού έγινε με βάση τα πραγματικά στοιχεία και σύμφωνα με τα πραγματικά έσοδα του 2010. Βεβαίως επισήμανε τη δυσκολία του προγραμματισμού σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής κρίσης, ωστόσο πρόσθεσε ότι «στοίχημα της δημοτικής αρχής την επόμενη της ψήφισης του προϋπολογισμού είναι να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο τη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε γιατί ο προϋπολογισμός βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα και πάρθηκαν υπόψη τα χειρότερα οικονομικά σενάρια εσόδων».
Η Άννα Νανοπούλου από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε σφοδρή κριτική στην οικονομική πολιτική της δημοτικής αρχής, καταγγέλλοντας απόκρυψη υποχρεώσεων και δυσθεώρητα χρέη του δήμου που καθιστούν ανεφάρμοστο τον προϋπολογισμό. Απαντώντας ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, υποστήριξε ότι «ο προϋπολογισμός που καταθέτουμε σήμερα είναι ρεαλιστικός και φυσικά εφαρμόσιμος, εφόσον βεβαίως το κράτος ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς την αυτοδιοίκηση, έστω στα επίπεδα του 2010».
Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Κοζάνης εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βαγγέλης Καραπάτσιος. Το ύψους του τεχνικού προγράμματος ανέρχεται σε 17.924.809,05. Ανά πρώην δήμο τα ποσά που προϋπολογίζονται για έργα είναι: Κοζάνης 10.028.110,18, Αιανής 1.370.807,19, Ελλησπόντου 2.788,979,60, Ελίμειας 1.499.298,97 και Δ. Υψηλάντη 1.607.613,11.
Τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα ψήφισε η πλειοψηφία και ο Κώστας Πουτακίδης. Τα καταψήφισε η αξιωματική αντιπολίτευση και η Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ ο Λευτέρης Ιωαννίδης ψήφισε λευκό στο τεχνικό πρόγραμμα και καταψήφισε τον προϋπολογισμό.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team