Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Κατάληψη του δημαρχείου Εορδαίας
None

Κατάληψη του δημαρχείου Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε τρίωρη συμβολή κατάληψη του δημαρχείου Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα προχώρησαν την Τρίτη από τις 10π.μ. έως 1μ.μ. οι εργαζόμενοι στο δήμο, οι οποίοι συμμετείχαν στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση.
«Η κινητοποίηση αυτή είναι πανελλαδική και έχει συμβολικό χαρακτήρα και εντάσσεται στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να μην υποθηκευτεί το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους για τις επόμενες δεκαετίες», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Εορδαίας Δημήτρης Καραγιαννάκος.
Η κινητοποίηση αυτή, πρόσθεσε, γίνεται για να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για
την κατάργηση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας που καταργούνται με τους αντιασφαλιστικούς Νόμους και για το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας που τέθηκε στη σύσκεψη κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας: «Το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας είναι κομμένο και ραμμένο σύμφωνα με τις επιταγές των τραπεζιτών και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και θίγει τα ασφαλιστικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα τα οποία έχουν κατακτηθεί με κόπους, αγώνες και μακροχρόνιες απεργίες». Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορούν να αφήσουν να καταργηθούν εν μία νυκτί όλα αυτά, τόνισε, «ιδιαίτερα μετά από τις πιέσεις που δεχθήκαμε στο 13ο και 14ο μισθό και στα επιδόματά μας και με τη συγχώνευση και κατάργηση δημοτικών επιχειρήσεων, οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν μπορούν να δεχθούν άλλη πίεση».
Δήλωσε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αγωνίζονται για ένα νέο, ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο, για διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Ο.Τ.Α., για αποτροπή των ελαστικών σχέσεων εργασίας και εφαρμογή μόνιμης και σταθερής σχέσης εργασίας και κάλεσε τους συναδέλφους του να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν για την Τετάρτη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετέχει με απόφασή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team