Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Κατάληψη δικηγόρων στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης
None

Κατάληψη δικηγόρων στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Με συμβολικές καταλήψεις που πραγματοποίησαν στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης, αλλά και στα δικαστήρια της Φλώρινας, της Καστοριάς και των Γρεβενών, οι δικηγόροι της περιοχής εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για απελευθέρωση του επαγγέλματος.
Στην Κοζάνη η κατάληψη ήταν δυναμική, καθώς η συμμετοχή των δικηγόρων που κατέλαβαν την είσοδο του δικαστικού μεγάρου ήταν μεγάλη. Από τις 8 έως τις 10 το πρωί που διήρκησε η κατάληψη δεν μπήκε στο κτίριο κανείς δικαστής, δικαστικός υπάλληλος ή δικηγόρος. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα αναβλήθηκαν όλες οι δίκες. Ειδικότερα, αναβλήθηκαν οι όποιες δίκες επρόκειτο να διεξαχθούν χωρίς την παράσταση δικηγόρου, αφού ούτως ή άλλως δίκες με την παρουσία δικηγόρων δεν γίνονται, λόγω της αποχής των δικηγόρων που έχει αρχίσει από τις 17 Ιανουαρίου και συνεχίζεται.
Τόσο η χτεσινή κατάληψη όσο και η συνεχιζόμενη αποχή και το συλλαλητήριο των δικηγόρων την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης και άλλων περιφερειακών δικηγορικών συλλόγων, γίνονται «σε ένδειξη διαμαρτυρίας του δικηγορικού κλάδου, στην προώθηση από την κυβέρνηση διατάξεων που αφορούν στην δήθεν «απελευθέρωση» του επαγγέλματος και στην αλλοίωση του λειτουργικού χαρακτήρα της δικηγορίας», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. «Με την μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην κατάληψη και στις κινητοποιήσεις του κλάδου, διατρανώνουμε την διαμαρτυρία μας τόσο στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, όσο και στην ‘επιλεκτική σιωπή της πλειονότητας των μεγάλων πανελλαδικών συγκροτημάτων του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) που σκοπό έχει την υποβάθμιση του αγώνα μας», δήλωσε στον «Π» ο γενικός γραμματέας του απερχόμενου δ.σ. του δικηγορικού συλλόγου Κοζάνης, Απόστολος Γράβας. Πρόσθεσε ότι «η μη συμμετοχή του δικηγορικού συλλόγου Αθήνας στις κινητοποιήσεις μας, εκλαμβάνεται από τον Τύπο, ως αφορμή για την μεθοδευμένη πληροφόρηση της κοινής γνώμης ότι οι δικηγόροι δήθεν συμφωνούν με τις επιλογές της κυβέρνησης και δεν θίγονται από το υπό ψήφιση νόμο – πλαίσιο. Αυτή η εικόνα που επιχειρούν να δώσουν τα κεντρικά ΜΜΕ είναι εντελώς ψευδής».
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο δικηγορικός σύλλογος Κοζάνης πραγματοποιεί την ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση, ενώ ως γνωστό πραγματοποιούνται εκλογές στον σύλλογο στις 27 Φεβρουαρίου. Την προεδρία διεκδικούν η Θεοδώρα Τσικαρδάνη και ο Βασίλης Τσιώτσιας.
Μεθαύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι συνεχίζονται οι εργασίες της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας στην Αθήνα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team