Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΚΑΘΕΙΡΞΗ 20 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ 33ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
None

ΚΑΘΕΙΡΞΗ 20 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ 33ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε κάθειρξη είκοσι ετών συνολικά καταδικάστηκε χτες, ο 33χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το θάνατο της 14χρονης μαθήτριας από ναρκωτικά στην Πτολεμαΐδα.
Πρόκειται για την υπόθεση του θανάτου της μαθήτριας που βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της 6ης Ιανουαρίου 2008 από τη μητέρα της μέσα στο δωμάτιό της, στις εργατικές κατοικίες Πτολεμαΐδας. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας, έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τρεις κατηγορίες: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, για χορήγηση ναρκωτικών ουσιών και για αποπλάνηση ανήλικης. Για την πρώτη κατηγορία το δικαστήριο τον καταδίκασε με 16 χρόνια κάθειρξη, για τη δεύτερη κατηγορία με 3 χρόνια κάθειρξη και για την τρίτη κατηγορία με 1 χρόνο κάθειρξη. Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αποδέχτηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου του κατηγορουμένου, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης κατέθεσε το ποινικό του μητρώο, το οποίο είναι λευκό. Στο σημείο αυτό η εισαγγελέας της έδρας αντέτεινε ότι δεν πρέπει να αναγνωριστεί ο «πρότερος έντιμος βίος», καθώς στην ακροαματική διαδικασία προέκυψε, όπως είπε ότι ο κατηγορούμενος χορηγούσε ναρκωτικά, απλώς δεν έτυχε να συλληφθεί.
Να σημειωθεί ότι ενάντια στο ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου ψήφισε και ο πρόεδρος του δικαστηρίου, αλλά μειοψήφισε, καθώς τα άλλα δύο μέλη (εφέτες) αποδέχτηκαν το ελαφρυντικό. Πάντως, να σημειωθεί ότι η απόφαση για την ενοχή του κατηγορουμένου στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο πάρθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 2-1.
Στις κατηγορίες της χορήγησης ναρκωτικών και της αποπλάνησης ανήλικης, το δικαστήριο τον έκρινε «ένοχο ως τοξικομανή», αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού ευθυνών. Με βάση αυτό η ποινή για τη χορήγηση ναρκωτικών είναι 3 έτη και για την αποπλάνηση 1 έτος, διαφορετικά η ποινή θα ήταν μεγαλύτερη. Επίσης το δικαστήριο του επέβαλε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων 3 έτη, καθώς και την καταβολή χρηματικής ικανοποίησης.
Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος είναι κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλού από τον Ιανουάριο του 2008, δηλαδή εδώ και 15 μήνες.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Γιάννης Δημητρακόπουλος, χαρακτήρισε «αβάσιμη την απόφαση του δικαστηρίου», καθώς στερείται νομικών ερεισμάτων», ενώ για την ενοχή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, είπε ότι «με το κατά πλειοψηφία 2-1, η απόφαση του δικαστηρίου είναι εύθραυστη».
Ο Γ. Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team