Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Κάτω τα χέρια από την Εορδαία
None

Κάτω τα χέρια από την Εορδαία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Να σταματήσει τώρα η υποβάθμιση της Εορδαίας, διατράνωσαν σύσσωμοι οι φορείς και ο λαός της Εορδαίας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Εορδαίας, του Εργατικού Κέντρου και του Εμπορικού Συλλόγου, συμμετέχοντας στο μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης μπροστά από την Εφορεία Πτολεμαΐδας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών, με αποκορύφωμα το κλείσιμο της ΔΟΥ.
Την έντονη αντίδρασή τους για την υπονόμευση της πλειοψηφίας των δημοσίων υπηρεσιών της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Δυτικής Μακεδονίας και το κλείσιμο σχολείων, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των φορέων, ενώ μετά από τρίωρη κατάληψη του κτιρίου της ΔΟΥ ακολούθησε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, η οποία κατέληξε στο δημαρχείο Εορδαίας το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους στο δήμο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχή υποβάθμιση της περιοχής.
«Κάτω τα χέρια από την Εορδαία», «Παίρνουν μέτρα για να σωθεί η πατρίδα θα κλείσουνε τα πάντα στην Πτολεμαΐδα», «Κάτω τα χέρια απ’ τη ΔΕΗ», «Εργατιά χωρίς λεφτά μαγαζιά χωρίς δουλειά», «Πουλάνε το νερό, σε λίγο θα πουλήσουνε τον Πύργο το Λευκό», ήταν μερικά μόνο από τα συνθήματα που βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές στην πορεία διαμαρτυρίας.
Για «τραγικά λάθη που γίνονται εις βάρος της περιοχής με τη δικαιολογία της οικονομικής κρίσης, τα οποία πλήττουν ολόκληρη την περιοχή και τους πολίτες», καθώς «συρρικνώνονται και υποβαθμίζονται υπηρεσίες και κλείνουν σχολεία», έκανε λόγο στο χαιρετισμό της η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, τονίζοντας ότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, χρειάζονται δίκαιοι και σωστοί σχεδιασμοί για να ξεπεραστεί η κρίση, καθώς δεν μπορεί να πλήττεται ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της περιφέρειάς μας, το ενεργειακό κέντρο της χώρας με συνεχόμενη υποβάθμιση και κλείσιμο σχολείων. «Ο δήμος της Εορδαίας εκφράζει σήμερα την οργή και την αγανάκτησή του για τα όσα συμβαίνουν. Δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην οικονομία και στην ανάπτυξη της χώρας», ανέφερε η δήμαρχος, υπογραμμίζοντας: «Σήμερα είναι μόνο η αρχή. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Η επόμενη κινητοποίηση θα ακουστεί σε όλη την Ελλάδα. Ξεκινάμε την πορεία μας για ακόμα περισσότερες κινητοποιήσεις».
Την οργή των εργαζομένων της Εορδαίας για το κλείσιμο της ΔΟΥ και μιας σειράς υπηρεσιών, με αποκορύφωμα το κλείσιμο της ΔΟΥ αλλά και της Επιθεώρησης Εργασίας, εξέφρασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας Αναστάσιος Τσιλφίδης, λέγοντας ότι «μάς έχουν καταντήσει τριτοκοσμική περιοχή» και πως δεν μπορεί 60.000 κάτοικοι να μην έχουν τις υπηρεσίες που έχουν όλοι οι άλλοι φορολογούμενοι πολίτες.
Την αγανάκτηση του εμπορικού κόσμου μετέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος, τονίζοντας ότι ο Εμπορικός Σύλλογος πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις με κλείσιμο των καταστημάτων, καθότι το κλείσιμο της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας «αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου», αφού κλείνουν ή αποδυναμώνονται μια σειρά υπηρεσίες στην Πτολεμαΐδα και τόνισε ότι θα ακολουθήσουν «κι άλλες, πολύ πιο δυναμικές κινητοποιήσεις».
Τη «στήριξη και την πλήρη συμπαράσταση» του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή στον αγώνα του λαού και των φορέων της Εορδαίας ενάντια στην υποβάθμισή του δήμου με το κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών, εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Παναγιώτη Πλακεντά και περιφερειακών συμβούλων εκπροσώπησαν τον περιφερειάρχη. Δήλωσε ότι η εξέλιξη αυτή δημιουργεί «μείζονα προβλήματα στη λειτουργία της κοινωνίας», και πως πρόκειται για «μία ευθεία βολή κατά του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου στη Δυτική Μακεδονία. Πρέπει άρδην να αλλάξουν αυτές οι αποφάσεις και να αποκατασταθεί η τάξη στην περιοχή της Εορδαίας με την παραμονή των υπηρεσιών, αλλά και των σχολείων της Εορδαίας που έχουν μια διακριτική αρνητική μεταχείριση».
Την απαίτηση των εργαζομένων της ΔΕΗ για αναβάθμιση των υπηρεσιών, μη πώληση της ΔΕΗ και την άμεση κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαΐδα τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ «Σπάρτακος» Γιώργος Αδαμίδης.
Τη συμπαράσταση των επαγγελματιοβιοτεχνών του νομού «στα δίκαια αιτήματα του λαού της Εορδαίας» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ν. Κοζάνης Χρήστος Σάββας, ενώ την αντίθεση του Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας στο κλείσιμο της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας μετέφερε ο πρόεδρος των Εφοριακών Δημήτρης Τσαόπουλος, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να κλείνει μια Εφορεία με τόσο μεγάλο κύκλο εργασιών όπως της Πτολεμαΐδας.
Σε αγωνιστική ετοιμότητα κάλεσε στο τέλος της πορείας το λαό της Εορδαίας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, επισημαίνοντας ότι ανάλογα με τις εξελίξεις θα υπάρξει «συνέχεια των κινητοποιήσεων», καλώντας επίσης σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στις 7μ.μ. της Κυριακής στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team