Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > “Κάστρο” του Θόδωρου Καρυπίδη η Εορδαία

“Κάστρο” του Θόδωρου Καρυπίδη η Εορδαία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

karipidis

Του χάρισε συντριπτική νίκη με ποσοστό που ξεπέρασε το 70% τη δεύτερη Κυριακή

Σε ρυθμιστή του εκλογικού αποτελέσματος στις περιφερειακές εκλογές αναδείχθηκε το εκλογικό σώμα του δήμου Εορδαίας, καθώς οι εκλογείς που προσήλθαν στις κάλπες τη δεύτερη Κυριακή χάρισαν απλόχερα τη νίκη στον Θόδωρο Καρυπίδη, αναδεικνύοντάς τον νέο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με ένα συγκλονιστικό ποσοστό, που στο δήμο Εορδαίας ξεπέρασε το 70%, συγκέντρωσε για την ακρίβεια ποσοστό 71,57%. Κι αυτό όταν στο σύνολο της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης το ποσοστό ανήλθε στο 62,12% (ποσοστό 62,23% στο δήμο Κοζάνης, 49,21% στο δήμο Βοΐου και 55,48% στο δήμο Σερβίων- Βελβεντού).

perif

Αντίθετα η Εορδαία αποδείχθηκε το ‘Βατερλό’ για το συνδυασμό του απερχόμενου περιφερειάρχη Γιώργου Δακή, καθώς έπιασε στο δήμο Εορδαίας ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά του την δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών εκλογών (28,43%), όταν το συνολικό ποσοστό του συνδυασμού του στην Π.Ε. Κοζάνης ανήλθε τη δεύτερη Κυριακή στο 37,88%. Μάλιστα ο συνδυασμός του Γ. Δακή δεν εκλέγει ούτε έναν περιφερειακό σύμβουλο από το δήμο Εορδαίας στο νέο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Το πραγματικά μεγάλο ποσοστό του Θ. Καρυπίδη στην Εορδαία οφείλεται εν πολλοίς- όπως λένε πολιτικοί παρατηρητές- στο γεγονός ότι όχι μόνο ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού «Ανατροπή- Δημιουργία» για την Π.Ε. Κοζάνης είχε επιλεγεί από την Εορδαία, αλλά και ήταν ένας δοκιμασμένος αυτοδιοικητικός, ο Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος έχει υπηρετήσει και τον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης και την περιφερειακή διοίκηση και σάρωσε κάθε φορά που κατέβηκε στις εκλογές, με αποτέλεσμα να του αναλογεί σημαντικό μερίδιο από τη νικηφόρα πορεία του συνδυασμού και να αναδειχθεί εύλογα ο νέος αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το μεγάλο ποσοστό που συγκέντρωσε το ψηφοδέλτιο του νικητή συνδυασμού στις περιφερειακές εκλογές στην Εορδαία συνέβαλε στο να εκλεγεί μεγάλος αριθμός περιφερειακών συμβούλων από την Εορδαία με το ψηφοδέλτιο Καρυπίδη στην Π.Ε. Κοζάνης. Ενδεικτικό είναι ότι οι περισσότεροι από τους 14 νεοκλεγέντες π.σ. στην Π.Ε. Κοζάνης είναι από την Εορδαία.

 Ρ.Β. 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Στην Εορδαία τα 23 από τα 37 ενεργά κρούσματα της Τετάρτης στην Π.Ε. Κοζάνης- 55 συνολικά στην Δυτική Μακεδονία- Η αναφορά της Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια της ενημέρωσης για την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, δίνει στη δημοσιότητα σχετικό ...