Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Ικανοποιημένοι οι διοργανωτές με συμμετοχή άνω των 2.000 εκλογέων
None

Ικανοποιημένοι οι διοργανωτές με συμμετοχή άνω των 2.000 εκλογέων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


«Αποφασίζω για το δήμο Βελβεντού, αποφασίζω για το μέλλον μου», είναι το σλόγκαν με το οποίο οι δημότες προσέρχονται αύριο στις κάλπες, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συμμετέχουν ή όχι στις εκλογές του Νοεμβρίου για την αυτοδιοίκηση.
Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος αποφασίστηκε ομόφωνα από τη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή δημοτών την περασμένη Παρασκευή. Το δημοψήφισμα οργανώνουν με κάθε επισημότητα και με όρους εθνικών εκλογών, η Συντονιστική Επιτροπή Δημοτών και το Δημοτικό Συμβούλιο. Το μεγάλο στοίχημα για τους διοργανωτές δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα, αφού θεωρείται βέβαιο ότι η κάλπη θα βγάλει «όχι στις εκλογές», αλλά είναι η συμμετοχή στο δημοψήφισμα. Να σημειωθεί ότι το εκλογικό σώμα του Βελβεντού που λαμβάνει μέρος στις εθνικές εκλογές, στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανέρχεται σε περίπου 3.200 εκλογείς. «Θα είμαστε ικανοποιημένοι αν η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ξεπεράσει τις 2.000 εκλογείς», δήλωσε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, Μάκης Μπελιάς. Ίσως ο πήχυς να είναι λίγο χαμηλά, αλλά όπως είπε ο Μ. Μπελιάς, «πάρτε υπόψη ότι έχουμε πολλούς ετεροδημότες που κατοικούν σε άλλες πόλεις και δεν θα μπορέσουν να έρθουν να ψηφίσουν. Επίσης λείπουν και αρκετοί φοιτητές, οι οποίοι δεν τελείωσαν ακόμη τις εξετάσεις ή έχουν πάει διακοπές». Ως προς το αποτέλεσμα, οι εκπρόσωποι του δήμου και της Συντονιστικής Επιτροπής είναι αισιόδοξοι. Εκτιμούν ότι το «όχι στις εκλογές του Νοεμβρίου» θα ξεπεράσει το 75%, ποσοστό το οποίο τους ικανοποιεί απολύτως.
Να σημειωθεί ότι δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 π.μ. και θα κλείσουν στις 9 μ.μ. Το ερώτημα που τίθεται στους ψηφοφόρους είναι: «Θα συμμετέχουμε στις διπλές αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου;». Το εκλογικό κατάστημα στο οποίο θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα, είναι το κτίριο του λυκείου Βελβεντού, όπου οργανώθηκαν πέντε εκλογικά τμήματα, με εφορευτικές επιτροπές, δικαστικούς κ.λ.π. Κατά εκλογικό τμήμα θα ψηφίσουν:
-1ο Εκλογικό Τμήμα: εκλογείς του διαμερίσματος Βελβεντού από Αγγέλη Άννα έως Ζαρούχας Νικόλαος & οι εκλογείς του οικισμού Παλαιογρατσάνου.
-2ο Εκλογικό Τμήμα: εκλογείς του διαμερίσματος Βελβεντού από Ζαφειρίδου Φωτεινή έως Κουτρότσιου Στυλιανή & και οι εκλογείς του οικισμού Καταφυγίου.
-3ο Εκλογικό Τμήμα: εκλογείς διαμερίσματος Βελβεντού από Κουτσάκη Αναστασία έως Νίτσα Ελβίρα & και εκλογείς του οικισμού Αγίας Κυριακής.
-4ο Εκλογικό Τμήμα: εκλογείς διαμερίσματος Βελβεντού από Νιτσίκα Άννα έως Σταμούλης Μάρκος.
-5ο Εκλογικό Τμήμα: εκλογείς διαμερίσματος Βελβεντού από Στεργιόπουλος Άγγελος έως Χρύσου Χρήστος & και εκλογείς του οικισμού Πολυφύτου.
Να σημειωθεί ότι το δημοψήφισμα είναι άτυπο, ωστόσο διοργανώνεται με τους κανόνες των εθνικών εκλογών. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι τυπικά δεσμευτικό για κανέναν, ωστόσο οι διοργανωτές θεωρούν ότι είναι «ηθικά» δεσμευτικό.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team