Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Η ώρα που ο κόσμος ενώνεται ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη
None

Η ώρα που ο κόσμος ενώνεται ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 στις 20:30, πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης – στέλνοντας ένα δυνατό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης 2009, που ελπίζουμε πως θα είναι το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον κόσμο, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1000 πόλεις θα σβήσουν τα φώτα τους, στέλνοντας ένα μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου λίγους μήνες πριν την Παγκόσμια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το 2009, ότι χρειαζόμαστε τη δέσμευσή τους για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, για το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο όφελος του πλανήτη.
Το πρώτο βήμα είναι τόσο εύκολο όσο το να σβήσετε ένα φως.
Κάθε άνθρωπος μπορεί να συμβάλει στη μείωση του ταχύτατου ρυθμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη, κάνοντας μικρές προσαρμογές στον τρόπο ζωής του. Αν σε όλα τα σπίτια έσβηναν τα φώτα που δεν χρησιμοποιούνται και τις συσκευές που είναι σε αναμονή, οι ετήσιες εκπομπές του άνθρακα θα μειωνόντουσαν κατά εκατομμύρια τόνους.
Η ώρα της γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης. Ένα τέτοιο μήνυμα δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών Νομού Κοζάνης, που ως γνωστόν αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη-καταναλωτή. Ένα από τα βασικά δικαιώματα του καταναλωτή είναι το δικαίωμα να κατοικεί και να εργάζεται σε περιβάλλον που δεν είναι απειλητικό, ούτε επικίνδυνο για την υγεία του και τη ζωή του και στο οποίο να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια. Για το δικαίωμά μας αυτό αρκεί να παλέψουμε έστω και για 1 ώρα μόνο, την «Ώρα της γης», αλλά και για μια ολόκληρη ζωή. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΚΕΠΚΑ Κοζάνης, καθώς και όλους τους πολίτες να ακολουθήσουν αυτή την πρωτοβουλία.
Η Ώρα της Γης 2009 θα αποτελέσει ένα μείζον κάλεσμα σε δράση, ώστε κάθε πολίτης, κυβέρνηση και επιχείρηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παίξουν το δικό τους ρόλο στην εξασφάλιση ενός περιβαλλοντικά βιώσιμου μέλλοντος.
Για περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 24610-42282, ώρες 10:00 – 12:00.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team