Αρχική > Uncategorized > Η ΠΕΝΑ στις Βρυξέλλες
None

Η ΠΕΝΑ στις Βρυξέλλες

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στις 10 και 11 Φεβ 2009, μικρή αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ επισκέφτηκε τις Βρυξέλλες, στην προσπάθειά της ΠΕΝΑ να εγκλιματιστεί στις «διαδικασίες των Βρυξελλών», φιλοξενούμενη της ευρωβουλευτού κας Κατερίνας Μπατζελή.
Η αντιπροσωπεία αποτελέστηκε από τους: κ. Γιάννη Ζαφείρη (Αντιπρόεδρο ΠΕΝΑ, Αιτωλοακαρνανία), κ. Λεωνίδα Πολυμενάκο (Γενικό Γραμματέα ΠΕΝΑ, Λακωνία), κ. Παναγιώτη Γκιοργκίνη (Ταμία ΠΕΝΑ, Σέρρες), κ. Θεόδωρο Βασιλόπουλο (Ειδικό Γραμματέα ΠΕΝΑ, Ηλεία), κ. Γιάννη Καραγεώργο (ΕΝΑ Φθιώτιδας) και κ. Ανδροκλή Γιάτσογλου (Γραμματεία ΠΕΝΑ, ΑγρΟραμα).
Κατά την επίσκεψη και ενημέρωσή τους για τις λειτουργίες του Ευρωκοινοβουλίου, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους Ευρωβουλευτές κ.κ. Κατερίνα Μπατζελή, Μαίρη Ματσούκα, Μαριλένα Κοππά, Σταύρο Λαμπρινίδη και Κώστα Μποτόπουλο και τον προϊστάμενο της Γ.Δ.Γεωργίας κ. Ευάγγελο Διβάρη, από τους οποίους ενημερώθηκαν για τις τάσεις για θέματα του αγροτικού χώρου και είχαν την ευκαιρία να δώσουν στοιχεία για το Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας (που έγινε 6/2/09, Θεσσαλονίκη), για την πρόθεση συνεργασίας με την Ένωση Νέων Αγροτών Βουλγαρίας (19/2/09, Plovdiv), για την ημερίδα «Νέοι Αγρότες & Αγροπεριβαλλοντικά» (13/3/09, Λάρισα), για την μετασυνεδριακή ημερίδα του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Αγροτών που είχε σαν θέμα «Η μετά το 2013 Εποχή» με αντικείμενο το μέλλον της ελληνικής γεωργίας, για την ημερίδα «Νέοι Αγρότες & Συλλογικές δομές» (8/5/09, Αθήνα) και βέβαια για το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών που θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία (3-6/9/09) με θέμα «Νέοι Αγρότες & Περιβάλλον, φυσικό, οικονομικό, τεχνολογικό, πολιτιστικό, κοινωνικό».
Άλλωστε, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών ετοιμάζεται για το συνέδριο «Αγροτική Ανάπτυξη & Κοινωνία-οικονομία» (5/2/10, Θεσ/νίκη).
Η αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών συναντήθηκε στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της κινητής έκθεσης «Κλοπή της Ιστορίας» (History Lost) που έγινε σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Gérard Onesta, με την Γεν. Διευθύντρια για Πολιτισμό & Παιδεία κα Odile Quintin, με τον Πρόεδρο του Οργανισμού για την ανέγερση του Νέου Μουσείου Ακρόπολης κ. Δημήτριο Παντερμαλή, με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη, και με τους Ευρωβουλευτές κ.κ. Γεώργιο Γεωργίου και Μανώλη Μαυρομάτη.
Η ΠΕΝΑ προετοιμάζει επίσκεψη μελέτης πολυμελούς ομάδας σε δημοπρατήριο του Βελγίου, σε αγροκτήματα του Βελγίου και της Ολλανδίας και σε φορείς αγροτικής ανάπτυξης προς το τέλος Μαρτίου, με υπεύθυνο συντονισμού και πληροφόρησης το ΑγρΟραμα (τηλ. 2310 271950, agrorama@otenet.gr).
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης 6998282382

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team