Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Η κυβέρνηση ακύρωσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στην αγορά αγροτικών προϊόντων και εφοδίων
None

Η κυβέρνηση ακύρωσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στην αγορά αγροτικών προϊόντων και εφοδίων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


«Στα φαινόμενα ελληνοποιήσεων, νοθειών και παραπλάνησης των καταναλωτών στην αγορά αγροτικών προϊόντων, που γίνονται ολοένα και συχνότερα, η Κυβέρνηση απαντά νομοθετικά με μια απλή καταγραφή των εμπόρων αγροτικών προϊόντων», τόνισε σε δήλωσή του ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και την ψήφιση στη Βουλή του Σ/Ν “Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων και Εισροών”.
Η δήλωση του κ. Κασαπίδη έχει ως εξής:
«Στα φαινόμενα ελληνοποιήσεων, νοθειών και παραπλάνησης των καταναλωτών στην αγορά αγροτικών προϊόντων, που γίνονται ολοένα και συχνότερα, η Κυβέρνηση απαντά νομοθετικά με μια απλή καταγραφή των εμπόρων αγροτικών προϊόντων.
Καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους, η Κυβέρνηση βαφτίζει νομοσχέδιο μια απλή υπουργική απόφαση, στην οποία και συμφωνούμε, για να καλύψει την ένδεια του ΥπΑΑΤ σε νομοθετικό έργο, εδώ και 18 μήνες.
Με τον τρόπο αυτό ρίχνει και στάχτη στα μάτια των γεωργών για υποχρεώσεις που έχει και δεν τηρεί, σε θέματα ελέγχου στην αγορά αγροτικών προϊόντων.
Αυτό που πιστεύουμε ότι προέχει στην αγορά αγροτικών προϊόντων και εφοδίων είναι οι αυστηροί έλεγχοι που πρέπει να γίνονται και εδώ και 6 μήνες έχουν παύσει να γίνονται.
Έλεγχοι για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση, μας εγκαλούσε διαρκώς ενώ τώρα, ως κυβέρνηση, έχει κυριολεκτικά ακυρώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, μετά και τη μεταφορά του ΕΦΕΤ από το ΥπΑΑΤ στο Υπουργείο Υγείας και την πλήρη απαξίωση του μέχρι σήμερα.
Ασκώντας γόνιμη κριτική, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, καταθέσαμε οκτώ στοχευμένες προτάσεις για την αποκατάσταση της τάξης στην αγορά αγροτικών προϊόντων.
Η δημιουργία και καλή οργάνωση δομών εμπορίας (λαϊκές αγορές, λαχαναγορές ή δημοπρατήρια) σε κάθε περιφέρεια, η πάταξη του φαινομένου των εκπτωτικών τιμολογίων, η ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των Ελλήνων καταναλωτών, η διακίνηση τυποποιημένων αγροτικών προϊόντων, η εφαρμογή ισοζυγίου προϊόντων, η οργάνωση της αγοράς των ΠΟΠ ή ΠΓΕ προϊόντων ανάλογα με αυτή των βιολογικών.
Για όλα τα παραπάνω, τα οποία δεν αναφέρονται στο σχέδιο νόμου, τονίσαμε την αναγκαιότητα των αυστηρών ελέγχων της Πολιτείας, χωρίς τους οποίους, οποιαδήποτε προσπάθεια καλών προθέσεων για την εμπορία αγροτικών προϊόντων και εφοδίων στην αγορά νομοτελειακά θα πέφτει στο κενό».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team