Αρχική > Uncategorized > Η ΑΤΕbank πρωταγωνιστεί στην χορήγηση δανείων μέσω ΤΕΜΠΕ με 23% μερίδιο στις εγκρίσεις
None

Η ΑΤΕbank πρωταγωνιστεί στην χορήγηση δανείων μέσω ΤΕΜΠΕ με 23% μερίδιο στις εγκρίσεις

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Περίεργη, εάν όχι σκόπιμη πρέπει να θεωρήσει κανείς την επιλεκτική πίεση που ασκείται προς την ΑΤΕbank, για τη χορήγηση δανείων στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ).
Όπως επαλειμμένα έχει ανακοινώσει η ΑΤΕbank, λειτουργώντας στο πλαίσιο του τραπεζικού ανταγωνισμού και με κοινωνική ευαισθησία, πρωταγωνιστεί στο πρόγραμμα χορηγώντας πρώτη από όλες τις τράπεζες, από το Δεκέμβριο του 2008, κεφάλαια κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Μέχρι σήμερα έχει εγκρίνει το μεγαλύτερο αριθμό αιτημάτων στο Τραπεζικό σύστημα. Έχει υποδεχθεί αιτήσεις δανείων από 11.700 επιχειρήσεις, ύψους 1,2 δισ ευρώ και έχει ήδη εγκρίνει 6.700 δάνεια ύψους 500 εκατ. ευρώ.
Με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπιση 5.000 αιτημάτων που έχουν ήδη υποβληθεί, και ταυτόχρονα την εξυπηρέτηση, κατά προτεραιότητα, των υφιστάμενων πελατών της, η Τράπεζα ανακοίνωσε ότι αιτήματα από πελάτες άλλων Τραπεζών θα εξετασθούν μετά την ολοκλήρωση της διεκπαιρέωσης των υφιστάμενων αιτημάτων. Κάθε άλλη απόφαση θα ήταν σε βάρος των πελατών της τράπεζας.
Η ΑΤΕbank, με μηδενική συμμετοχή στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων πριν λίγα χρόνια, και με αφετηρία ένα μερίδιο αγοράς 3,5% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σήμερα, υπερβάλλει εαυτόν διαμορφώνοντας μερίδιο 23% στις εγκρίσεις ΤΕΜΠΜΕ.
Εάν οι τράπεζες, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ είχαν ανταποκριθεί, ως όφειλαν, αναλογικά κατά το ήμισυ σε σχέση με την ΑΤΕbank, είναι βέβαιο ότι θα είχαν επιτευχθεί άμεσα οι στόχοι του προγράμματος. Κατά συνέπεια, για να αποδειχθεί εύστοχη κάθε καλόπιστη κριτική θα πρέπει να απευθυνθεί στον κατάλληλο αποδέκτη. Κάθε άλλη εκμετάλλευση του θέματος υπηρετεί άλλους σκοπούς, είναι άδικη, υποκριτική και παράλογη.
Η ΑΤΕbank πρωτοπορεί και περισσότερο από ποτέ, αποδεικνύει καθημερινά με πράξεις τη συνεισφορά της στην ομαλοποίηση της αγοράς και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.
Ελπίζουμε ότι η πίεση που ασκείται επιλεκτικά προς την ΑΤΕbank από ορισμένους κύκλους, θα ασκηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή προς τα άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που μένουν, επιλεκτικά, στο απυρόβλητο.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τροποποίηση Προγράμματος Δρομολογίων ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαϊδας Α.Ε. από Δευτέρα,10 Μαΐου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Κατασκευαστική Εταιρεία επιθυμεί να προσλάβει προσωπικό σε μορφή μόνιμης απασχόλησης η με σύμβαση εργασίας ...