Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Ζητούνται κονδύλια για την ολοκλήρωση του Κέντρου Αντισφαίρισης
None

Ζητούνται κονδύλια για την ολοκλήρωση του Κέντρου Αντισφαίρισης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Δημιουργική χρονιά ήταν το 2010 για τον Όμιλο Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας καθώς οι αθλητές του ομίλου πέτυχαν σοβαρές αθλητικές διακρίσεις, ενώ εξίσου καλές επιδόσεις είχαν και στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς 10 αθλητές του ομίλου εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ομίλου Πέτρος Τσιάρας στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του ομίλου το Σάββατο 12 Φλεβάρη.
Ανέφερε ότι τη χρονιά που πέρασε λειτούργησαν στον όμιλο περισσότερα από 13 τμήματα τένις στα οποία πήραν μέρος πάνω από 100 άτομα. Το ίδιο καλά πήγε και η επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ πονγκ), καθώς ο όμιλος ενοικίασε χώρο ώστε να μπορούν να γίνονται απρόσκοπτα τα μαθήματα, ενώ τη χρονιά που πέρασε ο όμιλος άρχισε να αναπτύσσει στην περιοχή και το άθλημα του μπάντμπιγκτον και ενέταξε στους στόχους του και την ανάπτυξη του σκουώς και του μπιτς τένις.
Ο κ. Τσιάρας επισήμανε όμως ότι ενώ τα αθλήματα της αντισφαίρισης σημειώνουν εντυπωσιακή ανάπτυξη στην Εορδαία δεν επαρκούν οι χώροι άθλησης για τους αθλητές του ομίλου, γι’ αυτό και είναι αναγκαία η ολοκλήρωση της κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων για την ανάπτυξη των αθλημάτων αντισφαίρισης.
Αναφέρθηκε ειδικότερα στην προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και 6 χρόνια ο σύλλογος για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων (γηπέδων) αντισφαίρισης στο Κουρί, σε έκταση 20.000τ.μ. που παραχώρησε ο πρώην δήμος Πτολεμαΐδας. Κι ενώ το έργο δημοπρατήθηκε τον Ιούνιο του 2008 και έχει ήδη προχωρήσει η κατασκευή κέντρου αντισφαίρισης με 8 γήπεδα τένις, κυλικείου, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, έχει κολλήσει η χρηματοδότηση, αφού δεν μπορούν να εκταμιευτούν τα υπόλοιπα χρήματα που απαιτούνται για να πληρωθεί ο εργολάβος για πιστοποιημένο έργο που ανέρχεται σε 152.000 ευρώ, ενώ απαιτούνται άλλες 300.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί η κατασκευή των γηπέδων, καθώς και κονδύλια για την κατασκευή ενός κλειστού γηπέδου για την περίοδο του χειμώνα.
Ζήτησε τη συνδρομή του δήμου Εορδαίας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς όπως σημείωσε, η κατασκευή του κέντρου αντισφαίρισης δεν θα εξυπηρετεί μονάχα τα μέλη του ομίλου, αλλά πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο αφού με την ολοκλήρωσή του θα μπορούν να διοργανώνονται στην περιοχή μας πανελλαδικά και διεθνή πρωταθλήματα αντισφαίρισης, και θα λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν προπονητικό κέντρο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή αθλητικός τουρισμός, καθώς οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις διαρκούν πολλές μέρες αλλά και έλκουν χιλιάδες κόσμου.
Τις δραστηριότητες του συλλόγου εκθείασε στο χαιρετισμό της η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή πιστεύει στον αναπτυξιακό ρόλο του κέντρου αντισφαίρισης και θα βρει τρόπο να ολοκληρωθεί το έργο αυτό καθώς πρόκειται για ενταγμένο έργο.
Τη δέσμευση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του περιφερειάρχη Γιώργου Δακή να βρεθούν τα κονδύλια για την ολοκλήρωση του αθλητικού αυτού κέντρου μετέφερε και περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Τσότσος, αναγνωρίζοντας πως πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο και παρέλαβε το βραβείο που απένειμε ο όμιλος αντισφαίρισης στον περιφερειάρχη Γ. Δακή για τη βοήθειά του στην ένταξη και κατασκευή του κέντρου αντισφαίρισης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν προπονητές και αθλητές του ομίλου για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team