Αρχική > Uncategorized > Ζητά τροποποίηση διατάξεων του Π.Δ. 164 τ. Α” άρθρο 5 και 6ο
None

Ζητά τροποποίηση διατάξεων του Π.Δ. 164 τ. Α” άρθρο 5 και 6ο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Την τροποποίηση των διατάξεων του Π.Δ. 164 τα Α’ άρθρο 5 & 6ο ώστε να ληφθεί μέριμνα για κατηγορίες εργαζομένων κάποιων ειδικοτήτων όπως (αρχαιολόγοι – συντηρητές – εργατοτεχνίτες κ.λ.π.) που έχουν εξειδικευτεί στις εργασίες που απασχολήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και είναι έμπειροι και χρήσιμοι, ζητά ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης με επιστολή του προς του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ι. Ραγκούση.
Ο κ. Αθανασιάδης αναφέρει πιο συγκεκριμένα τα εξής
«Κύριε Υπουργέ,
Α) Μετά την κρίση της γούνας, η οποία ήταν η κύρια απασχόληση των κατοίκων της Σιάτιστας και της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Βοΐου, πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα αυτόν βρέθηκαν άνεργοι.
Οι περισσότεροι από αυτούς, άνθρωποι άνω των (50) πενήντα ετών άρχισαν από το 1999 να απασχολούνται από την αρχαιολογική υπηρεσία ως εποχικοί εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές και έτσι αντιμετωπίστηκε εν μέρει το πρόβλημα της ανεργίας.
Οι άνθρωποι αυτοί που είναι σήμερα άνω των (55) πενήντα πέντε ετών πλήττονται άμεσα από τις διατάξεις του Π.Δ. 164 άρθρο 5 & 6ο, καθώς απαγορεύονται οι διαδοχικές συμβάσεις πέραν των 24 μηνών.
Είναι προφανές ότι δεν μπορούν να εργαστούν σε άλλες εργασίες με απασχόληση διάρκειας ολίγων μηνών ως εποχιακοί υπάλληλοι και έτσι θα δημιουργηθεί πρόβλημα ως προς την συμπλήρωση των ενσήμων για την συνταξιοδότηση τους.
Μετά από δύο ή τρία χρόνια οι άνθρωποι αυτοί συμπληρώνουν το 60ο έτος της ηλικίας τους και θα συνταξιοδοτηθούν.
Δεν ενδιαφέρονται για μονιμότητα.
Β) Με βάση δημοσιογραφικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Υπουργείο πολιτισμού θα ζητήσει να εξαιρεθούν από το 24μηνο κάποιες ειδικότητες όπως (αρχαιολόγοι – συντηρητές – εργατοτεχνίτες κ.λ.π.) επειδή έχουν εξειδικευτεί στις εργασίες που απασχολήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και είναι έμπειροι και χρήσιμοι.
Κε Υπουργέ,
Με βάση τα παραπάνω προτείνω να προχωρήσετε σε τροποποίηση των διατάξεων του Π.Δ. 164 τα Α’ άρθρο 5 & 6ο και να ληφθεί μέριμνα για τις προαναφερθείσες κατηγορίες».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team