Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εργατικό ατύχημα στο Ορυχείο Αμυνταίου

Εργατικό ατύχημα στο Ορυχείο Αμυνταίου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


spartakos1

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου 2014 στο Ορυχείο Αμυνταίου, καθώς εργαζόμενος χειριστής του αποθέτη Α3, έπεσε από τα δύο μέτρα (όταν έσπασαν οι μπουκάλες που συγκρατούσαν τον αναδιπλωτή και υπέστη δύο κατάγματα και νοσηλεύεται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.
Το Σωματείο Ενέργειας/ΔΕΗ με ανακοίνωσή του τονίζει την ανάγκη συνεχούς συντήρησης, ανανέωσης και ελέγχου του μηχανολογικού εξοπλισμού και επαναφέρει το ζήτημα των προσλήψεων προσωπικού, καθώς, όπως υπογραμμίζε, η έλλειψή του δημιουργεί προβλήματα τόσο στη λειτουργία όσο και στη συντήρηση.
Στην ανακοίνωσή του ο Σπάρτακος αναφέρει συγκεκριμένα:
«Είναι πραγματικά οδυνηρό να φθάνεις στο σημείο όπου χρειάζεται να πεις ότι ένας εργαζόμενος «γλίτωσε από του χάρου τα δόντια» με μόνο 2 κατάγματα ή με κάποιον άλλον τραυματισμό.
Ευτυχώς, φαίνεται πως οι Άγιοι αγαπάνε τούτον τον τόπο και τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ με αποτέλεσμα, στο συμβάν που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου 2014 στο Ορυχείο Αμυνταίου, εργαζόμενος χειριστής του αποθέτη Α3, έπεσε από τα δύο μέτρα (όταν έσπασαν οι μπουκάλες που συγκρατούσαν τον αναδιπλωτή -κατάσταση που είναι χαρακτηριστική ένδειξη/απόδειξη πλημμελούς συντήρησης-), υπέστην 2 κατάγματα και νοσηλεύεται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. Για μία ακόμα φορά θα πούμε ΕΥΤΥΧΩΣ.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, με αφορμή το τελευταίο αυτό εργατικό ατύχημα, αν και δεν έπαψε ποτέ να κραυγάζει για τα αυτονόητα, χτυπά για μία ακόμα φορά το καμπανάκι επισημαίνοντας την ανάγκη για :
-Συνεχή συντήρηση, ανανέωση και επιστάμενο έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού
-Προσλήψεις προσωπικού καθώς η έλλειψή του δημιουργεί προβλήματα τόσο στη λειτουργία όσο και στη συντήρηση.
-Πιστή τήρηση και εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επικροτεί την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό όλων των εργαζόμενων αλλά παράλληλα τους καλεί να μην ρισκάρουν για τίποτα και για κανέναν την ζωή και την υγεία τους.»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team