Αρχική > Uncategorized > Εργαζόμενοι του δήμου κατέλαβαν συμβολικά το δημαρχείο Κοζάνης
None

Εργαζόμενοι του δήμου κατέλαβαν συμβολικά το δημαρχείο Κοζάνης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Κοζάνης, πραγματοποίησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι του δήμου. Αντίστοιχες καταλήψεις έγιναν χτες, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε όλα τα δημαρχία των μεγάλων πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας.
Η κατάληψη ήταν τρίωρη, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας στις 10-1 το πρωί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η κινητοποίηση έχει συμβολικό χαρακτήρα και εντάσσεται «στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να μην.. μπουν στο ‘γύψο’ τα δικαιώματά τους και υποθηκευτεί το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους για τις επόμενες δεκαετίες».
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει την επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, με τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων, με το νέο ασφαλιστικό σύστημα, με τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης κ.λ.π.
Οι εργαζόμενοι ζητούν ένα «νέο, ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο, διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των ΟΤΑ, αποτροπή των ελαστικών σχέσεων εργασίας και εφαρμογή μόνιμης και σταθερής σχέσης εργασίας». Ζητούν να ανατραπεί «η πολιτική του μνημονίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τα προβλήματα του δημοσίου χρέους, που αφαιρούν ένα-ένα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των εργοδοτών».
Τέλος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιτίθενται «στην προσπάθεια που επιχειρεί η κυβέρνηση να εκχωρήσει τη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων σε ιδιώτες, κάτι που θα επιβαρύνει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα απαξιώσει εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ».

Χ.Β.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team