Αρχική > Uncategorized > Επαναλειτουργεί μερικώς το ΕΚΑΒ Πτολεμαΐδας
None

Επαναλειτουργεί μερικώς το ΕΚΑΒ Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Υπηρεσίες σε… δόσεις άρχισε να προσφέρει ξανά το ΕΚΑΒ Πτολεμαΐδας από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, μετά την κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας και υπό την απειλή δικαστικής προσφυγής μελών οικογένειας που έχασαν τον άνθρωπό τους εν αναμονή της έλευσης ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ από την Κοζάνη.
Μόνο που και αυτή τη φορά η επαναλειτουργία του ΕΚΑΒ δεν καλύπτει τις ανάγκες της Εορδαίας ολόκληρο το 24ωρο, αφού το προσωπικό που επιστρατεύτηκε από την Κοζάνη καλύπτει μόνο την απογευματινή και βραδινή βάρδια. Αποτέλεσμα είναι να μένει ακάλυπτη η πρωινή βάρδια και τις ανάγκες εκτάκτων περιστατικών να αναγκάζεται να καλύπτει ασθενοφόρο του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, κι αυτό εάν βρίσκεται σε ακτίνα βολής και δεν κάνει κάποια διακομιδή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και εν γνώσει των αρμοδίων ότι το Μποδοσάκειο δεν διαθέτει εκπαιδευμένο πλήρωμα διασωστών.
Οι παλινωδίες αναφορικά με την λειτουργία του ΕΚΑΒ στην Πτολεμαΐδα έχουν ως γνωστόν προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης και έχουν εξαντλήσει τα όποια αποθέματα υπομονής των φορέων της Εορδαίας, καθώς η ίδρυση ΕΚΑΒ (Κέντρου Εθνικής Βοήθειας) στην πόλη της Πτολεμαΐδας, για την κάλυψη μιας μεγάλης και βιομηχανικής περιοχής, με συχνά εργατικά ατυχήματα όπως η Εορδαία, σημαδεύτηκε από προβλήματα, αφού η λειτουργία του όλο αυτό το διάστημα ήταν αποσπασματική και σπάνια η περιοχή είχε κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.
Μετά τις διαμαρτυρίες των φορέων της περιοχής, δήμου, Εργατικού Κέντρου, Σωματείου Εργαζομένων στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο και άλλων φορέων όπως ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας κ.α., φάνηκε ότι το πρόβλημα υπολειτουργίας του ΕΚΑΒ έβαινε προς επίλυση. Όμως οι έκτακτες ανάγκες που προκλήθηκαν από τον αποκλεισμό των Τεμπών και η απόσπαση του προσωπικού παραμονές Χριστουγέννων σε σταθμό στην εθνική οδό Λάρισας- Κοζάνης, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών, ξανάφερε τη λειτουργία του ΕΚΑΒ στο σημείο μηδέν, αφού πάγωσε μέχρι νεωτέρας η λειτουργία του.
Το ΕΚΑΒ μπορεί να άρχισε να επαναλειτουργεί με δύο βάρδιες, όμως κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα μέχρι πότε ή πότε θα καλυφθεί και η πρωινή βάρδια. Διότι, εν αναμονή των διοικητικών ανακατατάξεων στην ιεραρχία του οργανισμού είναι ανύπαρκτη η έγκυρη πληροφόρηση από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, αφού οι ιθύνοντες δεν βγαίνουν στα τηλέφωνα με το πρόσχημα ότι είναι απασχολημένοι σε συσκέψεις ή απουσιάζουν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διασταυρωθεί το πότε αναμένονται προσλήψεις, αφού μόνο η στελέχωση του οργανισμού σε εθνικό και τοπικό επίπεδο πρόκειται να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team