Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Επίσκεψη μαθητών του 1ου Δημοτικού στις εγκαταστάσεις μας
None

Επίσκεψη μαθητών του 1ου Δημοτικού στις εγκαταστάσεις μας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email






Μια γεύση από τη δουλειά του δημοσιογράφου αλλά και από τη διαδικασία εκτύπωσης μιας εφημερίδας πήραν οι μαθητές του Δ1 και Δ2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν την Τετάρτη (19/1) στις εγκαταστάσεις των εφημερίδων μας.
Για το έργο των εργαζομένων στη σύνταξη μίλησε στους μαθητές η δημοσιογράφος Ρόη Βασβατέκη, αναφερόμενη στον τρόπο συλλογής και επεξεργασίας των ειδήσεων και στις διαφορές μεταξύ της καταγραφής και παρουσίασης των ειδήσεων από την έκφραση γνώμης ή κριτικής μέσω άρθρων και σχολίων. Και μια και το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι μαθητές για τη δουλειά του δημοσιογράφου ήταν μεγάλο απάντησε σε ερωτήσεις τους, επισημαίνοντας τα προσόντα που χρειάζεται κάποιος για να ασχοληθεί με αυτή τη δύσκολη δουλειά, την περιέργεια και τη φιλομάθεια που πρέπει να τον διακρίνει αλλά και τη γνώση της γλώσσας αφού αποτελεί το εργαλείο αυτής της δουλειάς.
Στη συνέχεια οι μαθητές και οι δασκάλες τους κ.κ. Ελισάβετ Αϊτσίδου και Ελισάβετ Παπαδοπούλου, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της υπερσύγχρονης τυπογραφικής μονάδας που στεγάζεται στο ισόγειο του ιδιόκτητου κτιρίου στο οποίο στεγάζονται οι εφημερίδες «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» και «ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ» και ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο του τυπογραφείου κ. Τάσο Μεταλλίδη, ο οποίος εκτύπωσε μια σελίδα της εφημερίδας για να δουν από κοντά τη διαδικασία της εκδοτικής διαδικασία.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team