Αρχική > Uncategorized > Επίκειται η κατασκευή του υδροηλεκτρικού της Πραμόριτσας
None

Επίκειται η κατασκευή του υδροηλεκτρικού της Πραμόριτσας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΤο φράγμα της Πραμόριτσας τροφοδοτεί πλέον με νερό όλους τους δήμους του Βοΐου, ενώ αναμένεται η κατασκευή του υδροηλεκτρικού εργοστασίου που θα μειώσει το κόστος παραγωγής και θα παράγει ρεύμα, υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, κατά την προχτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Γιάννης Σόκουτης, ο οποίος παρουσίασε την προγραμματική σύμβαση για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Σιάτιστας, η οποία υδροδοτείται από την Πραμόριτσα. Είπε ότι το χρέος των περίπου 4 εκ. ευρώ που υπήρχε για την εξόφληση του έργου μειώθηκε στο 1,2 εκ. ευρώ, αφού το αρμόδιο υπουργείο στο μεταξύ κατέβαλε κάποια χρήματα. Με αυτή την οικονομική εξέλιξη της μείωσης της οφειλής, σε συνδυασμό με την υδροδότηση των οικισμών που είναι και η βασική αποστολή του μεγάλου έργου του φράγματος της Πραμόριτσας, σύμφωνα με τον Γ. Σόκουτη, είναι ανοιχτός ο δρόμος για την κατασκευή του υδροηλεκτρικού έργου, δυναμικότητας 1 μεγαβάτ. Το μικρό υδροηλεκτρικό εκτός του ότι θα παράγει ρεύμα, θα συμβάλει στη μείωση του κόστους λειτουργίας του έργου.
Να σημειωθεί ότι η ΔΙΠΡΑ (Διαδημοτική Πραμόριτσας), περνά βασικά στη δικαιοδοσία του ενιαίου δήμου Βοΐου, ενώ συμμετοχή θα έχει και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η ΔΙΠΡΑ είναι ο φορέας Διαχείρισης του φράγματος της Πραμόριτσας, η οποία αρχικά ανήκε στους τέσσερις πρώην δήμους της επαρχίας Βοΐου, στην κοινότητα Πενταλόφου και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης.
Επίσης, προχτές το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε και ενέκρινε την Προγραμματική Σύμβαση του Κέντρου Περιβάλλοντος Βελβεντού. Πρόκειται για πρωτοποριακό έργο, προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ. Το ΚΕΠΕ θα φιλοξενηθεί σε κτίριο που είχε αγοράσει ο πρώην δήμος Βελβεντού. Το κτίριο αυτό θα ανακαινιστεί. Όπως ανακοινώθηκε «θα είναι πρότυπο βιοκλιματικό έργο». Επίκειται η δημοπράτησή του και η κατασκευή προϋποθέτει την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
Επίσης, αξιοσημείωτη από το προχτεσινό Π.Σ. είναι η σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του Γ. Ψευτογκά και του Γ. Δασταμάνη. Ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης επιτέθηκε με δριμύτητα στον αντιπεριφερειάρχη, τον οποίο κατηγόρησε για «παλαιοκομματισμό» και μεθόδους από το παρελθόν». Σε αντίστοιχο σκληρό ύφος ανταπάντησε ο αντιπεριφερειάρχης του Γ. Δακή. Αφορμή για την κόντρα ήταν μία ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, που ενημερώνει για ένα ευχαριστήριο που έστειλε στον αντιπεριφερειάρχη σύλλογος ΑΜΕΑ της περιοχής για κάποια δωρεά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Οι καβαλάρηδες της Βλάστης για τον Εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονος -VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Οι καβαλάρηδες της Βλάστης τήρησαν και εφέτος την παράδοση και εμφανίστηκαν με τα άλογά τους στο κέντρο του ...