Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΕΟΡΔΑΙΑ: 4 αυτοκτονίες και 31 απόπειρες το Α΄ 6μηνο του ’13

ΕΟΡΔΑΙΑ: 4 αυτοκτονίες και 31 απόπειρες το Α΄ 6μηνο του ’13

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Despair223

Εκδήλωση για την συσχέτιση κρίσης- κατάθλιψης- αυτοκτονίας, διοργανώνει το Μποδοσάκειο νοσοκομείο

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην κοινωνική υπηρεσία του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, από τη ραγδαία αύξηση διακομιδής ανθρώπων που επιχειρούν απόπειρα αυτοκτονίας, αφού οι ιθύνοντες μιλούν για αύξηση των αποπειρών κατά 40%, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
«Το τελευταίο διάστημα μάς φωνάζουν (ψυχολόγο ή κοινωνικούς λειτουργούς) όλο και πιο συχνά στα Επείγοντα (ΤΕΠ) όσο και στις διάφορες κλινικές του νοσοκομείου, σε περιστατικά απόπειρας αυτοκτονίας», όπως δήλωσε στον «Π» η ψυχολόγος του Μποδοσάκειου Βασιλική Παπαδοπούλου. Ανέφερε μάλιστα ότι το πρώτο εξάμηνο του 2013 διακομίστηκαν στο Μποδοσάκειο 31 ενήλικες οι οποίοι είχαν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, εκ των οποίων οι 4 κατέληξαν. Οι τέσσερις που κατέληξαν, όπως σημείωσαν η ψυχολόγος και οι κοινωνικοί λειτουργοί του νοσοκομείου, ήταν άνδρες άνω των 60 ετών, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε είχαν πάρει φυτοφάρμακα.
Το εντυπωσιακό στοιχείο, όπως δήλωσε η ψυχολόγος του Μποδοσάκειου, είναι ότι αυτοί που κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας δεν είναι πλέον νεαρά άτομα, έφηβοι όπως παλαιότερα, «δεν είναι χειριστικές, ψεύτικες ή εκφοβιστικές απόπειρες εφήβων, αλλά είναι πραγματικές απόπειρες αυτοκτονίας ενηλίκων, ανθρώπων 60 ετών και άνω, και κυρίως άνδρες.» Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχει προφανής συσχέτιση με την κρίση που έφερε ανεργία, ανέχεια και κατάθλιψη και επειδή δεν μπορούν να διαχειριστούν όλοι το πρόβλημα αυξάνεται το ποσοστό των ενηλίκων και κυρίως των ανδρών, που στρέφονται στην αυτοκτονία γιατί νοιώθουν ανίκανοι να θρέψουν τις οικογένειές τους.
Η αύξηση λοιπόν των περιστατικών ανθρώπων που επιχειρούν να αυτοκτονήσουν και που διακομίζονται στο Μποδοσάκειο έχει θορυβήσει την κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου. Ανέλαβε λοιπόν την πρωτοβουλία να διοργανώσει ενημερωτική εκδήλωση- ομιλία με θέμα «Κρίση- Κατάθλιψη- Αυτοκτονία. Υπάρχει συσχέτιση», με ομιλητή τον Ψυχίατρο Βασίλειο Αθανασιάδη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και ώρα 1 μ., στο Αμφιθέατρο του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

DSC03996

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ξεκλειδώνει το lockdown: Ανοίγουν ξανά παραλίες, φροντιστήρια, δικαστήρια και έπεται συνέχεια

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Σημαντικά βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνουν τις επόμενες δέκα ημέρες, καθώς μέχρι και τις 15 ...