Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΕΟΡΔΑΙΑ: Εκατοντάδες απόφοιτοι εισάγονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

ΕΟΡΔΑΙΑ: Εκατοντάδες απόφοιτοι εισάγονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


PANELADIKES

Σε εκατοντάδες ανέρχονται οι απόφοιτοι των Λυκείων της Πτολεμαΐδας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ενδεικτικό είναι μάλιστα ότι μόνο από το 3ο Γενικό Λύκειο εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 131 απόφοιτοι καθώς και άλλοι 17 οι οποίοι εισήχθησαν με το 10%, αν και η πτώση των βάσεων σε αρκετά πεδία δεν δείχνει να ανέβασε και τον αριθμό των επιτυχόντων των σχολείων της Πτολεμαΐδας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, καθώς μειώθηκαν στο μεταξύ οι θέσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα από το 1ο ΓΕΛ εισάγονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ 91 απόφοιτοι (πέρσι ανέρχονταν στους 117), ενώ εισάγονται κι άλλοι 15 παλαιοί απόφοιτοι του σχολείου   με το 10%.

Στο 2ο ΓΕΛ ο αριθμός των επιτυχόντων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ ανέρχεται στους 96 (123 πέρσι), ενώ στους 12 ανέρχεται ο αριθμός των παλαιών αποφοίτων οι οποίοι συμμετείχαν με το 10%.

Στο 3ο ΓΕΛ οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ξεπερνούν τους 100, όπως και πέρσι  άλλωστε, ανέρχονται συγκεκριμένα στους 131 (από 154 πέρσι), ενώ οι επιτυχόντες με το 10% ανέρχονται στους 17.

Στο Μουσικό Λύκειο Πτολεμαΐδας οι φετινοί επιτυχόντες ανέρχονται στους 3, καθώς  υπήρχαν φέτος μονάχα 8 απόφοιτοι, εκ των οποίων στις πανελλαδικές εξετάσεις συμμετείχαν οι 5 και στους 2 οι επιτυχόντες με το 10 %.

Από το 1ο ΕΠΑΛ (Επαγγελματικό Λύκειο) 15 απόφοιτοι πέτυχαν την εισαγωγή τους σε διάφορα ΤΕΙ της χώρας (πέρσι οι επιτυχόντες ανέρχονταν στους 13).

Από το 2ο ΕΠΑΛ οι επιτυχόντες ανέρχονται στους 27 (39 πέρσι).

Στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ σημειώθηκε αύξηση των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανέρχονται στους 6 από 3 πέρσι.

Το σημαντικό είναι ότι αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι κατάφεραν να εισαχθούν στις σχολές προτίμησής τους και να σπουδάσουν αυτό που ονειρεύτηκαν και στον τόπο που επιλογής τους. Πρόκειται φυσικά για όσους διάβαζαν και ήταν διαχρονικά αυτό που λέμε “καλοί μαθητές”, όπως για παράδειγμα ο σημαιοφόρος του 1ου ΓΕΛ Αντώνιος Χαραλαμπίδης του Δημοσθένους, ο οποίος έχοντας συγκεντρώσει πολύ υψηλή βαθμολογία στις πανελλαδικές και πολύ μεγάλο γενικό βαθμό πρόσβασης (19,35) κατάφερε να εισαχθεί στη Σχολή της επιλογής του, Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Άλλος ένας από τους αριστούχους των πανελλαδικών εξετάσεων, ο απόφοιτος του 2ου ΓΕΛ, Παρασκευάς Αντωνέλλης του Κων/νου, έχοντας τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης στη θετική κατεύθυνση στο σχολείο του, εισάγεται στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης, ενώ η αριστούχος της θετικής κατεύθυνσης του σχολείου Χριστίνα Μηνά του Ιωάννη, με γενικό βαθμό πρόσβασης 19,07 εισάγεται στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.

Η απόφοιτη με τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης στο 3ο ΓΕΛ στη θεωρητική κατεύθυνση, Πολυξένη Σίσκου του Πέτρου έχοντας συγκεντρώσει γενικό βαθμό πρόσβασης 18,88 πέτυχε την εισαγωγή της στο Παιδαγωγικό Δημοτική Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα), ενώ η αριστούχος στη θετική κατεύθυνση το ίδιου σχολείου Μαρία Μαυρίδου του Κων/νου με βαθμό πρόσβασης 18,52 εισάγεται στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

 

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Το 3ο βραβείο απέσπασαν 2 μαθήτριες του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης στον 2ο Μαθητικό και Φοιτητικό Διαγωνισμό Προγραμματισμού «Παράθυρο στο μέλλον»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Το 3ο βραβείο απέσπασαν οι μαθήτριες Ελευθερία Νένου και Σοφία Σαλακίδου του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης στον 2ο Μαθητικό ...