Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Εξόρμηση καθαριότητας στο Βελβεντό από ομάδες εθελοντών
None

Εξόρμηση καθαριότητας στο Βελβεντό από ομάδες εθελοντών

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στον καθαρισμό και εξωραϊσμό κεντρικών δρόμων του Βελβεντού, προχώρησαν για μια ακόμα φορά, στις 15 και 19 Απριλίου, ομάδες δεκάδων εθελοντών και με στοχευμένες παρεμβάσεις βελτίωσαν κατά πολύ την εικόνα κεντρικών σημείων στο οικιστικό περιβάλλον του Βελβεντού.
«Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η εικόνα του Βελβεντού, θα πρέπει με κάθε θυσία των Βελβεντινών να μην υπολείπεται αυτής που επικρατούσε πριν την αναγκαστική μετάβαση στο νέο αυτοδιοικητικό καθεστώς του Καλλικράτη από την 1η Ιανουαρίου 2011. Καθημερινά διαφαίνεται η τάση ότι η καλλικρατική διαχείριση σε αχανή σχήματα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής» αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της αστικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού.
Συγκεκριμένα έγινε καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου από το Δημοτικό Σχολείο μέχρι τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου στην είσοδο του χωριού, στον δρόμο της ανόδου προς την κεντρική πλατεία μετά την είσοδο του χωριού, στο δρόμο της ανόδου προς το Μετόχι μετά την πιτσαρία, στην κεντρική πλατεία όπου επιδιορθώθηκε κακοτεχνία του δρόμου καθώς και στον περιφερειακό), στην Παιδική Χαρά (όπου η κατάσταση που επικρατούσε ήταν άκρως επικίνδυνη για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών που την κατακλύζουν-ειδικά τώρα με τη βελτίωση του καιρού), στο Κοιμητήριο, στους χώρους γύρω από το Μετόχι και την εκκλησία της Αγ. Τριάδας καθώς και στην πλατεία Καλλιθέας.
«Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σεβόμενοι τόσο εμάς που ζούμε εδώ όσο και τους επισκέπτες που θα τιμήσουν ξανά τον τόπο μας για τις γιορτές του Πάσχα», σημειώνει η Κοινωνία των Πολιτών και εκφράζει τη λύπη και απογοήτευσή της «για την αδυναμία κάποιων, να ανταποκριθούν έστω και στοιχειωδώς στις πραγματικές καθημερινές ανάγκες της κοινωνίας μας.
Δυστυχώς η καθημερινότητα είναι αμείλικτη και δεν αντιμετωπίζεται με δηλώσεις, επικοινωνιακές τακτικές και άρνηση συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες», σημειώνοντας επίσης τα εξής:
«Μπροστά λοιπόν σ’ αυτήν την αδυναμία (ή την έλλειψη βούλησης;) της νέας δημοτικής αρχής, για την αντιμετώπιση των απλών προβλημάτων της καθημερινότητας και έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοιου είδους ζητήματα καθώς και την διαχρονική εμπειρία της άψογης εικόνας του περιβάλλοντος του Βελβεντού και των γύρω οικισμών, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Θα παρεμβαίνουμε συνεχώς –σε πείσμα κάποιων- και θα διατηρούμε στο μέτρο του δυνατού την εικόνα του Βελβεντού, έτσι όπως όλοι την έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Όπως εμείς τη θέλουμε κι όχι όπως θέλει να την καταντήσει ο “Καλλικράτης”».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team