Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Εν δράσει η εθελοντική κίνηση «Καϊλαρίστας»
None

Εν δράσει η εθελοντική κίνηση «Καϊλαρίστας»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την πρώτη της εξόρμηση για τον εξωραϊσμό της πόλης της Πτολεμαΐδας πραγματοποίησε την Κυριακή των Βαΐων η νέα εθελοντική κίνηση πολιτών με την επωνυμία «kailaristas» που γεννήθηκε μέσα από το διαδίκτυο (facebook).
Φορώντας ρούχα εργασίας και κρατώντας σακούλες απορριμμάτων, σκούπες, φτυάρια και τσουγκράνες μέλη της ομάδας ξεκίνησαν τον καθαρισμό του πάρκου «Μελανοφρύδη» (κοντά στο ναό της Αγίας Σκέπης).
Επειδή ωστόσο πρόκειται για ένα μεγάλο πάρκο και οι εργασίες δεν ολοκληρώθηκαν προγραμματίζεται και μια ακόμη επιχείρηση εξωραϊσμού του προσεχώς για να ολοκληρωθεί το έργο της ομάδας, αφού εκτός από την καθαριότητα του συγκεκριμένου χώρου οι εθελοντές ξερίζωσαν χορτάρια και ζιζάνια από τα πεζοδρόμια, κλάδεψαν δέντρα και γενικά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να καθαρίσει και να ομορφύνει ο χώρος και να είναι ελκυστικός στους επισκέπτες, και κυρίως για τα παιδιά της περιοχής που παίζουν σ’ αυτό.
Οι τρόποι δράσης της ομάδας και τα οργανωτικά της ζητήματα συζητήθηκαν διεξοδικά στη συνάντηση που είχαν λίγες μέρες νωρίτερα τα μέλη της κίνησης σε καφέ της πόλης, όπου και αποφασίστηκαν οι χώροι στους οποίους θα ξεκινήσουν τις παρεμβάσεις τους.
Η εξόρμηση στο πάρκο «Μελανοφρύδη», αποτελεί την πρώτη δράση- παρέμβαση των kailaristas, καθώς, σύμφωνα με έναν από τους πρωτεργάτες της κίνησης, τον κ. Πέτρο Κετσετσίδη, ο προγραμματισμός προβλέπει ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει παρέμβαση καθαριότητας και εξωραϊσμού και «σε άλλα πάρκα, σε παιδικές χαρές και, αν είναι δυνατόν, όλης της πόλης και κυρίως των εισόδων της πόλης της Πτολεμαιδας». «Θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης και των εισόδων της, ιδιαίτερα την είσοδο από Κοζάνη έως το δημαρχείο, γι’ αυτό το επόμενο διάστημα θα μάς δείτε με σκούπες, σακούλες και φαράσια να καθαρίζουμε το χώμα και να βάφουμε με ασβέστη τα πεζοδρόμια», είπε.
Ανέφερε ακόμη ότι η κίνηση επέλεξε «να μην μπει στο λούκι της στείρας κριτικής γι’ αυτά που δεν γίνονται», αλλά να αξιοποιήσει τη διάθεση ενεργοποίησης κατοίκων της πόλης «και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων και όταν εντοπίζουμε ένα πρόβλημα να δρούμε από μόνοι μας».
Ερωτηθείς γιατί αντί να πιέσουν προς την κατεύθυνση το έργο αυτό να το εκτελούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, για το οποίο σημειωτέον πληρώνουν αδρά οι δημότες μέσω των δημοτικών τελών, είπε ότι «δεν απαλλάσσουμε το δήμο από τις υποχρεώσεις του, απλώς αναδεικνύουμε το πρόβλημα και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να δρα κι αυτός. Άλλωστε, η δράση μας δεν περιορίζεται στον καθαρισμό ενός πάρκου ή μιας παιδικής χαράς».
Ο κ. Κετσετσίδης εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε η κίνηση kailaristas μέσω του διαδικτύου, καθώς «δήλωσαν συμμετοχή 370 άτομα και κάθε μέρα μεγαλώνει η εκδήλωση συμμετοχής», αλλά και για τη συμπαράσταση που εκφράστηκε από τον Εμπορικό Σύλλογος Πτολεμαΐδας και από το Σύλλογο Αναπήρων Ν. Κοζάνης η έδρα του οποίου βρίσκεται στην Πτολεμαΐδα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τους kailaristas στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.facebook.com/pages/Kailaristas/152368281489712

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team