Αρχική > Uncategorized > Εντυπωσιακή συμμετοχή στο 5ο Σχολικό πρωτάθλημα σκάκι ΚΔ Μακεδονίας
None

Εντυπωσιακή συμμετοχή στο 5ο Σχολικό πρωτάθλημα σκάκι ΚΔ Μακεδονίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Περισσότερα από 220 παιδιά πήραν μέρος στο 5ο ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας που διοργάνωσαν την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στη Σχολή Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας ο Σκακιστικός Όμιλος “Πτολεμαίος”, ο Σκακιστικός Όμιλος “Δούρειος Ίππος”, το αθλητικό σωματείο “Σκακιστάκος” Πτολεμαΐδας και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (ΕΣΣΚΕΔΥΜ), με την αρωγή του δήμου Πτολεμαΐδας.
Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντροδυτικής Μακεδονίας (ΕΣΣΚΕΔΥΜ) Κώστα Χατζόπουλου, στο 5ο ατομικό σχολικό πρωτάθλημα σκάκι της Πτολεμαΐδας πήραν μέρος 220 μαθητές από εννέα νομούς της ευρύτερης περιοχής, και συγκεκριμένα από Σέρρες, Κιλκίς, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας.
Ο πρόεδρος της ΕΣΣΚΕΔΥΜ επισήμανε μάλιστα ότι οι νικητές από αυτούς τους αγώνες θα πάρουν μέρος στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα σκάκι, αφού από τους αγώνες προκρίθηκαν 46 παιδιά που μοιράζονται ανά τάξη.
Όσο για την επιλογή των αγώνων στην Πτολεμαΐδα ο κ. Χατζόπουλος ανέφερε ότι την τελευταία πενταετία πραγματοποιούνται σταθερά στην Πτολεμαΐδα αφενός επειδή αποτελεί την έδρα της ΕΣΣΚΕΔΥΜ, αλλά κυρίως επειδή έχει την υποδομή και την εμπειρία να διοργανώνει σκακιστικούς αγώνες μεγάλης εμβέλειας.
Ο πρόεδρος της ΕΣΣΚΕΔΥΜ ανακοίνωσε επίσης ότι οι επόμενοι ατομικοί σκακιστικοί αγώνες αθλητών, όχι σχολικών, όλων των προαναφερόμενων περιοχών θα πραγματοποιηθούν το τετραήμερο της Καθαράς Δευτέρας επίσης στην Πτολεμαΐδα.
Χορηγός επικοινωνίας του πρωταθλήματος ήταν η εφημερίδα «Πτολεμαίος».

Ρ.Β.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team